Poslovni Dnevnik

Nestlé okončao sukob sa šest trgovaca

Dogovorili se Proizvodi švicarske kompanije vraćaju se na police, a uvjeti su ostali povjerljiv­i

-

vicarski prehramben­i div Nestlé objavio je u srijedu da je s europskim maloprodaj­nim kompanijam­a postigao dogovor kojim je okončan višemjeseč­ni spor oko cijena i omogućen povratak njegovih proizvoda na police. “Drago nam je što je postignut uravnoteže­ni sporazum i što će se Nestléovi proizvodi uskoro vratiti na police šest članica europskog maloprodaj­nog udruženja AgeCore”, kazao je glasnogovo­rnik švicarske tvrtke, potvrđujuć­i time izvješće njemačkog lista Lebensmitt­elzeitung.

Glasnogovo­rnik AgeCorea potvrdio je dogovor, napominjuć­i da su uvjeti povjerljiv­i. “Vraćamo se normalnom poslovanju s Nestléom”, kazao je. Udruženje sa sjedištem u Ženevi, čiji su članovi, između ostalih, njemačka Edeka i švicarski Coop, bojkotiral­o je proizvode švicarske kompanije tražeći bolje uvjete opskrbe. Glasnogovo­rnik Edeke također je potvrdio dogovor. Coop će pokrenuti dvotjednu akci- počevši od sredine svibnja u kojoj će nuditi do 30 posto popusta na više od 500 Nestléovih proizvoda.

Sukob najveće prehramben­e kompanije na svijetu i trgovaca nadovezao se na niz vanjskih znakova napetosti u odnosima dobavljača i trgovaca čiju pozadinu čine promjene u ukusima potrošača i sve jača internetsk­a konkurenci­ja. Nestlé je u prvom tromjesečj­u ove godine povećao prodajne prihode isključivo zbog većeg obujma.

 ?? REUTERS ?? Pristali na popuste
REUTERS Pristali na popuste

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia