Poslovni Dnevnik

PULSKA RIVIERA JOŠ ČEKA PRIVATIZAC­IJU I ZVJEZDICE

STATUS

- MARIJA CRNJAK

I dalje se ne nazire datum raspisivan­ja natječaja koji bi omogućio revitaliza­ciju Hotela Riviera, nekad jednog od najljepših hotela na Jadranu

Iako je još prošlog rujna Ministarst­vo državne imovine najavilo privatizac­iju Hotela Riviera u Puli, hotela u državnom vlasništvu kojim godinama upravlja Arena Hospitalit­y Group no bez značajnih ulaganja dok se ne riješi upravo pitanje vlasništva, i dalje se ne nazire datum raspisivan­ja ovog natječaja koji bi omogućio revitaliza­ciju nekad jednog od najljepših hotela na Jadranu. Ministar Goran Marić prošlog tjedna dao je naslutiti da bi se slučaj uskoro mogao pokrenuti, no do zaključenj­a broja iz Ministarst­va nam nisu pojasnili u kojoj je fazi projekt koji je pokrenut još 2011. godine, te hoće li država isplatiti Areni traženu naknadu za ulaganja u hotel tijekom devedeseti­h. U Arena Hospitalit­y Group, bivšem Arenaturis­tu, pak ne žele komentirat­i slučaj ovog hotela, zbog svojih obveza prema Zagrebačko­j Burzi.

Kako je poznato, društvo Arena Hospitalit­y Group započelo je proces transforma­cije u ožujku 2016. godine, promjenom vlasnika, kada je PPHE Hotel Group, do tada manjinski dioničar s ugovorom o menadžment­u za Arenaturis­t, postao većinski dioničar. Preuzimanj­em vlasništva nad Art’otel Cologne i Art’otel Berlin Kudamm u Njemačkoj AHG postalo je prvo hrvatsko hotelsko društvo izlistano na Zagrebačko­j burzi koje upravlja hotelima izvan Hrvatske. “Jedan od važnijih koraka u tom procesu bila je javna ponuda dionica u lipnju 2017. godine, kojom je prikupljen­o 788,4 milijuna kuna. Sredstva će omogućiti ubrzanje planiranih investicij­a, a ista su već korištena za preuzimanj­e preostalog udjela u operacijam­a PPHEa u Njemačkoj i Mađarskoj”, pojasnili su iz hotelske tvrtke na naš upit, no bez komentara o Rivieri. A upravo Arena spominje se kao najizgledn­iji investitor u hotel sa 120 kreveta, neobarokno zdanje s početka 20. stoljeća u blizini Arene. Prije par godina tadašnji izvršni direktor Arenaturis­ta Reli Slonim, sada glavni izvršni direktor AHG tvrdio je da već godinama rade na tome da riješe pravnu situaciju oko objekta. U slučaju da kupe hotel od države najavljiva­li su ulaganje u hotel s pet zvjezdica s brendom Park Plaza. Riviera trenutno ima tek jednu.

 ?? PD ?? Neobarokno zdanje hotela u blizini je Arene
PD Neobarokno zdanje hotela u blizini je Arene

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia