Poslovni Dnevnik

ERSTE OSIGURANJE ULAZI U WIENER

FINANCIJE

- ANA BLAŠKOVIĆ

Time se želi potaknuti daljnji razvoj bankoosigu­ranja, s fokusom na neživotna i zdravstven­a osiguranja

Nakon što je potez najavljen krajem prošle godine, Erste osiguranje i službeno je pripojeno domaćem Wiener osiguranju. Provedenim pripajanje­m Wiener osiguranje postaje četvrti po veličini igrač na ukupnom tržištu osiguranja u Hrvatskoj, mjesto više nego lani.

Jačanje pozicije

Najnoviji potez popratila je i rošada Uprave. Na čelnoj poziciji novog Wienera Jasminka Horvat Martinović zamijenit će Waltera Leonhartsb­ergera Schrotta koji odlazi u mirovinu. Horvat Martinović u Upravi je od 2014., a pridružit će joj se i Snježana Bertoncelj, bivša predsjedni­ca Uprave Erste osiguranja, dok članovi ostaju Tamara Rendić i Božo Šaravanja. “Hrvatska je za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta na kojem želi dodatno ojačati svoju poziciju. Pripajanje je dio strateške odluke Vienna Insurance grupe čiji je cilj u srednjem roku u Hrvatskoj dosegnuti najmanje 10postotni udio na tržištu”, kazala je Horvat Martinović. Ulazak Ersteovog osiguranja pod kišobran Wienera značit će objedinjav­anje snaga obaju društava čime je omogućen daljnji razvoj kvalitete proizvoda i usluga.

Razvoj bankoosigu­ranja

Kad je krajem prošle godine najavljeno pripajanje bankoosigu­ravatelja Erste osiguranja iz matične kompanije Vienna Insurance grupe poručeno je da će se time potaknuti daljnji razvoj bankoosigu­ranja, i to s fokusom na neživotna i zdravstven­a osiguranja.

U prva tri mjeseca ove godine Erste i Wiener zajedno su prikupili 223,5 milijuna kuna bruto premije, odnosno 8,1 posto od ukupnog zaračunati­h 2,77 milijardi kuna na domaćem tržištu.

 ??  ?? Predsjedni­ca Uprave Wienera Jasminka Horvat Martinović
Predsjedni­ca Uprave Wienera Jasminka Horvat Martinović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia