Poslovni Dnevnik

United Group ulaže 600 mil. eura u jugoistočn­u Europu

Infrastruk­tura Kompanija u vlasništvu KKR-a dosad je postavila više od 15 tisuća kilometara optičkog kabela u zemljama regije

-

Privatna telekomuni­kacijska i medijska korporacij­a United Group uložit će u sljedećih pet godina više od 600 milijuna eura u jugoistočn­u Europi, priopćio je prošlog tjedna EBRD, manjinski dioničar grupe.

United Group, kojeg je 2000. godine osnovao poduzetnik Dragan Šolak, ulagat će u infrastruk­turu u regiji, stvaranje novih radnih mjesta i razvijanje poslovnih mogućnosti, priopćio je EBRD.

EBRD je 2004. godine uložio u SBB kabelsku mrežu i pružatelja internetsk­ih usluga u Srbiji i Crnoj Gori. U 2009. godini spajanje SBBa s telekomuni­kacijskim tvrtkama Telemach Slovenije i Telemach Bosne i Hercegovin­e dovelo je do uspostave United Groupa, objašnjava portal Indikator.ba. Godine 2014. globalna investicij­ska tvrtka KKR postala je većinski vlasnik United Groupa, pri čemu je EBRD zadržao manjinski udjel.

“Naš angažman s United Groupom i suradnja s većinskim vlasnikom KKR-om prava je priča o uspjehu. Zajednička predanost regiji i dosadašnja postignuća čine nas vrlo sigurnim kada je riječ budućnosti, pogotovo kada United Group i dalje ulaže u regiju”, navodi se u izjavi potredsjed­nika EBRDa Alaina Pillouxa.

EBRD je glavni investitor u jugoistočn­oj Europi s približno milijardu eura novih projekata svake godine.

United Group postavio je više od 15.000 kilometara optičkog kabela u regiji, obuhvaćaju­ći 1,77 milijuna kućanstava i podupirući 50.000 tvrtki. Zapošljava više od 3400 radnika.

 ??  ?? United Group zapošljava oko 3400 radnika
United Group zapošljava oko 3400 radnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia