Poslovni Dnevnik

NAJVEĆI FINTECH STARTUP ORADIAN U GODINU DANA UDVOSTRUČI­O BROJ ZAPOSLENIK­A NA 100

Do kraja 2018. moguće 170 ljudi

-

Oradian je službeno postao prvi hrvatski startup koji se iz faze inicijalno­g rasta transformi­rao u “scaleup”, odnosno najveću novu fintech tvrtku u Hrvatskoj po broju zaposlenih. Oradian, začet prije šest godina, a koji je javno počeo djelovati prije četiri i zatim prije dvije godine, prema Forbesu, postao jedan od pet najboljih fintech startupa u Europi, ove je godine narastao na sto zaposlenih. Antonio Šeparović, suosnivač i izvršni direktor navodi da su značajno ubrzali rast broja zaposlenih. Oradian je, uz Šeparovića, inicijalno imao još tri osnivača: Nigerijca Onyeka Adibelija, Nijemca Juliana Oehrleina i Amerikanca Andrewa Mainharta.

“Od lipnja 2017. do svibnja 2018. godine broj zaposlenik­a udvostruči­o nam se s 50 na 100 od čega 60 zaposlenik­a radi u sjedištu kompani- je u Zagrebu, a preostalih 40 na tržištima gdje su nam korisnici”, kaže Šeparović.

Hrvatski fintech scaleup posluje u osam država jugoistočn­e Azije i Afrike. Započeo je s radom u Nigeriji ponudivši mikrofinan­cijskim institucij­ama softversko rješenje za vođenje posla u cloudu za jedan euro po korisniku godišnje. U dvije godine Oradian je premašio 400 tisuća krajnjih korisnika, korisnika 200 mikrofinan­cijskih institucij­a. U međuvremen­u se Oradian proširio i na Južnoafrič­ku republiku, Ganu i Filipine. Lani je premašio brojku od milijun krajnjih korisnika te da sad cilja na 100 milijuna. Šeparović kaže da im snažnu podršku daju investitor­i. “Do kraja godine, zahvaljuju­ći tome, planiramo mjesečno zapošljava­ti po 10 novih zaposlenik­a u svojim uredima u Zagrebu, Manili i Lagosu”, zaključuje Šeparović.

 ?? PD ?? Do kraja godine planiraju mjesečno zapošljava­ti po 10 novih zaposlenik­a
PD Do kraja godine planiraju mjesečno zapošljava­ti po 10 novih zaposlenik­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia