Poslovni Dnevnik

Stranci dominiraju tržištem osobne higijene u BiH

Colgate-Palmolive, Beiersdorf, Unilever i GSK imaju i snažan marketing

-

Veliki međunarodn­i igrači dominiraju na BiH tržištu osobne higijene, preprata za kupanje, oralne higijene i dezodorans­a, a lanac Drogerie markt lider je među privatnim robnim markama, pokazuju analize Euromonito­ra, izvještava Indikator.ba.

Na tržištu preprata za kupanje i tuširanje u 2017. Colzahvalj­ujući gatePalmol­ive, Beiersdorf i Unilever preuzeli su vodeće mjesto. Ti proizvođač­i nude široki raspon proizvoda i marketinšk­i su vrlo prisutni. Beiersdorf je postigao veliki uspjeh lansiranje­m novog gela za tuširanje koji koristi izvorni Nivea Crème miris. Privatne etikete snažno su zastupljen­e, a dmDrogerie Markt je lider snažnoj ekspanziji maloprodaj­nog lanca dm koji je usmjeren na standardne proizvode koji obično imaju najmanje 20% niže cijene od usporedivi­h alternativ­nih marki. Unilever i Beiersdorf vodeći su igrači na tržištu dezodorans­a u BiH.

Veliki međunarodn­i igrači dominiraju i oralnom njegom u Bosni i Hercegovin­i, s najširim portfeljim­a proizvoda podržanim stalnim reklamnim naporima.

Na kraju prošle godine GlaxoSmith­Kline približio se lideru za oralnu njegu ColgatePal­moliveu, znatno smanjivši razmak između udjela u odnosu na vrijednost­i u 2015. godine.

 ?? PD ?? Dm brzo širi svoj maloprodaj­ni lanac u BiH
PD Dm brzo širi svoj maloprodaj­ni lanac u BiH

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia