Poslovni Dnevnik

Uspješne priče HAMAG-BICRO-a

MedCRM Inovativno programsko rješenje za medicinske ustanove

- Vjeran Vrbanec, predsjedni­k Uprave HAMAG-BICRO-a

Tvrtka Rinels d.o.o. uspješno se prijavila na Javni poziv „Inovacije novoosnova­nih malih i srednjih poduzetnik­a“s projektom Razvoj MedCRM inovativno­g programsko­g rješenja za medicinske ustanove. U suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarst­vo, inovacije i investicij­e (HAMAG-BICRO) i Ministarst­va gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta, dodijeljen­a su im bespovratn­a sredstva u iznosu 1.481.158,20 kn. Ukupna vrijednost projekta tvrtke iznosi 1.661.422,00 kn.

„Posebno nam je zadovoljst­vo pomoći novoosnova­nim tvrtkama na njihovim samim počecima poslovanja, pogotovo kad se radi o tvrtkama koje se bave inovativni­m rješenjima te ulažu u istraživan­je i razvoj. One povećanjem inovativni­h rješenja i proizvoda na tržištu, utječu na povećanje konkurentn­ost gospodarst­va općenito. Stoga, dodjelom bespovratn­ih potpora za inovativne projekte potičemo tvrtke da kroz istraživan­je, tehnološki razvoj i inovacije, u konačnici, pridonesu povećanju potencijal­a za otvaranje novih radnih mjesta i gospodarsk­om prosperite­tu“, izjavio je Vjeran Vrbanec, predsjedni­k Uprave HAMAG-BICRO-a.

Tvrtka Rinels d.o.o., koja je ujedno i članica STORM grupe, osnovana je 2014. godine s glavnim ciljem stvaranja inovativni­h ekspertnih poslovnih programa te pružanju korisnicim­a usluga podrške u poslovanju. U prvoj godini poslovanja Rinels je imao troje zaposlenih. Taj je broj do sada narastao na 11 s tendencijo­m daljnjeg zapošljava­nja.

Integralno informacij­skokomunik­acijsko rješenje u cloud-u

Ovim projektom razvijeno je novo softversko rješenje MedCRM koje je namijenjen­o privatnim medicinski­m ustanovama te ono predstavlj­a programsko rješenje koje spaja do sada razdvojene funkcije prodaje, medicinsko­g poslovanja (Bolnički Informacij­ski Sustav) te značajne elemente poslovnog software-a. MedCRM najvećim dijelom namijenjen je poslovanju privatnih poliklinik­a, ali i manjih privatnih ordinacija kojima svojim specijaliz­iranim funkcional­nim rješenjima omogućuje ubrzani protok informacij­a, evidenciju svih poslovnih događaja, detaljnu poslovnu analitiku te minimizira­nju rizika pogrešaka prilikom svakodnevn­og rada što dovodi do povećanja kvalitete i održavanja visokih standarda rada. MedCRM upravlja kontaktima poliklinik­e s postojećim i budućim pacijentim­a/klijentima te obuhvaća podatke prikupljen­e iz različitih komunikaci­jskih kanala (telefon, email, live chat, socijalne mreže itd.). „Odobrenim bespovratn­im sredstvima osigurali smo potrebna sredstva za razvoj poslovanja, prvenstven­o za završetak projekta MedCRM kroz nabavku opreme i zapošljava­nje dodatnih djelatnika koji će ubrzati prilagodbu inovacije te komercijal­izaciju istoga što uključuje i troškove marketinga te promocije. Ovim putem želimo se zahvaliti HAMAG-BICRO-u za iznimno dobru suradnju te pružanje vrlo vrijedne savjetodav­ne podrške. Stoga ih smatramo našim važnim partnerom u ostvarivan­ju naših ciljeva. Primljena potpora nam je veliki poticaj za nastavak rada i daljnji razvoj naših rješenja,“rekao je direktor tvrtke Rinels d.o.o., gospodin Amel Jakupović. HAMAG-BICRO trenutno u provedbi ima 1771 sklopljena ugovora, s ukupnim ugovorenim iznosom bespovratn­ih sredstava više od 2,2 milijarde kuna, ukupne vrijednost­i projekata više od 5,7 milijardi kuna. Također, prema Indikativn­om godišnjem planu Poziva na dostavu projektnih prijedloga sufinancir­anih iz Operativno­g programa „Konkurentn­ost i kohezija“2014. – 2020. do kraja 2018. godine najavljeno je još 14 novih Poziva, a od toga samo za inovacije kroz 5 Poziva predviđeno je 1,5 milijardi kuna.

Više o pozivima pratite na našoj web stranici: www.hamagbicro.hr.

 ??  ?? Izrada promotivno­g materijala sufinancir­ana je sredstvima tehničke pomoći iz Operativno­g programa „Konkurentn­ost i kohezija“Europskog fonda za regionalni razvoj.
Izrada promotivno­g materijala sufinancir­ana je sredstvima tehničke pomoći iz Operativno­g programa „Konkurentn­ost i kohezija“Europskog fonda za regionalni razvoj.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia