Poslovni Dnevnik

ŽUPANIJA RASTE 2,5 PUTA BRŽE OD PROSJEKA DRŽAVE

POSLOVNI UZLET

-

Bjelova r skobi logorska županija ima stopu rasta BDPa od 7,6 posto, što je čak 2,5 puta više od državnog prosjeka. Rezultat je još dojmljivij­i s obzirom na to da u polovici okolnih županija on pada, istaknu o je župan Da mir Bajs otvaraju ć i Poslovni uzlet B jelova r skobi logorske županije koji se u četvrtak održao u HGK Županijsko­j komori Bjelovar.

Naglasio je važnost fondova EU za razvoj gospodarst­va, dometnuvši kako su investicij­e u zadnjih nekoliko godina povećane čak za pet puta. EU fondovi se tek sada šire otvaraju i ta se sredstva ulažu u gospodarst­vo. Dometnuo je kako županija bilježi rast plaća i broja obrtnika “ali ipak ne možemo biti zadovoljni, pa očekujemo daljnji rast”.

Županija je uvela potporu za poljoprivr­ednike jer neki od njih i po tri godine čekaju na odobrenje kredita. “Time im želimo smanjiti rizik, pa će županija sufinancir­ati dio njihovih troškova vezanih za EU fondove, kako bi bilo što više njihovih prijava. Imamo 350 milijuna kuna potpisanih ugovora za projekte u školstvu i zdravstvu, dogovoreno je ukupno preko 400 milijuna kuna po čemu smo jedna od najuspješn­ijih županija u Hrvatskoj”, rekao je Bajs.

“Drago nam je po treći puta s našim projektom Poslovni uzlet biti u Bjelovarsk­obilogorsk­e županije jer je to dokaz kvalitete projekta s kojim s u četiri godine obišli gotovo sve dijelove Hrvatske dovodeći malim i srednjim poduzetnic­ima kvalitetne i besplatne edukacije na njihov prag. Uz edukacije na svim mjestima gdje smo bili progovaral­i smo kroz panel diskusije o problemima, ali i uspjesima malih i srednjih poduzetnik­a te pokušali biti njihov glas”, rekao je Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

POSLOVNIM UZLETOM OBIŠLI SMO ZEMLJU I DOVELI PODUZETNIC­IMA KVALITETNE I BESPLATNE EDUKACIJE NA NJIHOV PRAG Vladimir Nišević glavni urednik Poslovnog dnevnika

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia