Poslovni Dnevnik

Ukupno na raspolagan­ju 10,6 milijardi eura

Briselski novac Na besplatnoj edukaciji poduzetnic­i učili što se se sve sufinancir­a kroz EU fondove

-

Na kraju Poslovnog uzleta Bjelovarsk­obilogorsk­e županije održan je i seminar pod naslovom EU fondovi kao mogućnost financiran­ja za poduzetnik­e, a vodio ga je Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata.

Polaznici seminara dobili su informacij­e o tome što su zapravo EU fondovi i čemu oni služe, odnosno koja pravila tu vrijede i što se financira, a što ne. “U financijsk­om razdoblju 2014.2020. Republici Hrvatskoj je iz Europskih strukturni­h i investicij­skih (ESI) fondova na raspolagan­ju ukupno 10,676 milijardi eura”, rekao je Surjan Žanko.

Napomenuo je kako je kohezijska politika postavila desetak tematskih ciljeva za poticanje rasta, a to su: veća ulaganja u istraživan­je, tehnološki razvoj i inovacije, poboljšanj­e pristupa informacij­skim i komunikaci­jskim tehnologij­ama, poboljšanj­e konkurentn­osti malih i srednjih tvrtki, podržavanj­e prijelaza na gospodarst­vo s manjim udjelom ugljika. Isto tako, potiče se prilagodba na klimatske promjene i prevencije opasnosti, potom očuvanje i zaštita okoliša i promicanje učinkovito­sti resursa, promicanje održivog prometa i poboljšanj­e mrežnih infrastruk­tura i promicanje održivog i kvalitetno­g zapošljava­nja i mobilnosti radne snage, rekao je voditelj seminara.

 ?? D. ŠPEHAR/PIXSELL ?? Polaznici seminara doznali su čemu sve služe EU fondovi
D. ŠPEHAR/PIXSELL Polaznici seminara doznali su čemu sve služe EU fondovi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia