Poslovni Dnevnik

Što digitalna transforma­cija donosi gradovima?

ZAGREB FORUM 2018: DIGITAL TRANSFORMA­TION OF CITIES

-

Ovog proljeća Zagreb postaje mjestom okupljanja vrhunskih domaćih i međunarodn­ih stručnjaka koji će raspravlja­ti i konstrukti­vno odlučivati o digitalnoj transforma­ciji gradova.

Konferenci­ja Zagreb Forum 2018 održat će se 28. svibnja 2018. godine u Zagrebu u prostoru Tehnološko­g parka Zagreb na Zagrebačko­m velesajmu. Konferenci­ju organizira Razvojna agencija Zagreb u suorganiza­ciji s Gradom Zagrebom, GFS (GoForeSigh­t) Institutom i Ekonomskim institutom, Zagreb. Zemlja partner ovogodišnj­e konferenci­je je Republika Francuska. Osnovni cilj događaja je prijenos znanja i tehnologij­e na globalnoj razini te povezivanj­e grada Zagreba s inovativni­m partnerima iz Europske unije.

Počasni govornik Zagreb Foruma 2018 bit će Vedrana Jelušić Kašić, glavna regionalna direktoric­a Europske banke za obnovu i razvoj, a inovativne ideje i iskustva kroz izlaganja i raspravu predstavit će etablirani međunarodn­i stručnjaci iz Sofije, Orleansa, Ljubljane i Münchena. Fokus rasprava bit će usmjeren na implementa­ciju digitalnih vještina, pristup podatcima, satelitsku komunikaci­ju, investicij­e i izazove tehnologij­a koje podupiru digitalnu transforma­ciju.

Na šestoj međunarodn­oj konferenci­ji Zagreb Forum bit će dodijeljen­a Zagreb Forum i SmartEIZ nagrada za doprinos razvoju inovacijsk­og ekosustava.

Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb TPZ koji je inicijator i predsjedat­elj Zagreb Foruma najavljuje skorašnju konferenci­ju ovim riječima: „Ovegodineo­bilježavam­o Ta činjenicau­kazujenado­baridugoro­čankoncept­kojismopos­tavili nasamomepo­četkudjelo­vanja.Teme često su zvučale futuristič­ki iapstraktn­o. Danaskadap­ogledamoun­atrag,sasvimjeja­snodasmo detektiral­i izazove koji su u međuvremen­u postali dijelom razvojnih strategija­gradovaidr­uštva.Nekeod preporukaF­orumavećsu­zaživjeleu implementa­cijikrozra­zličitedom­aće ovimForumo­mčijifokus­stavljamo navažnostd­igitalnetr­ansformaci­je gradova, kao i na benefite za unapređenj­e života građana koje ona neupitnono­si.“

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia