Poslovni Dnevnik

Dobiju li Adu Bojanu Karisma i TUI otvorit će treći aerodrom u Crnoj Gori

Turizam Međunarodn­i operater, s njemačkim strateškim partnerom, dogovora nova ulag anja na jadranskoj obali

-

Pregovori o zakupu otoka Ada zbog sezone su zaustavlje­ni, ali se očekuje da će biti završeni do kraja godine

Crnogorsko turističko naselje Dobrota Palazzi koje je u Dobroti na lokaciji Kamp podigla kompanija Serzman, uskoro će se naći na tržištu i djelovat će kao “mixuse resort”, pod brendom međunarodn­og turističko­g operatera Karisma Hotels&Resorts, koji posluje i u Hrvatskoj.

Kompleks koji čine dvije velike zgrade originalno izgrađene kao stambene, te deset vila na obali uz trasu lokal- ceste kroz Dobrotu dobio je i novo ime Allure Palazzi, objašnjava­ju Vijesti.

Ubrzano širenje

Resort Allure Palazzi ima 89 soba, 10 vila s privatnim prilazom obali i plaži, kao i tri pen- apartmana, SPA centar, teretanu i dva otvorena bazena, te više restorana i barova i vlastitu minimarinu, a prve goste primit će u lipnju. Karisma se ubrzano širi u Crnoj Gori, nakon otvaranja novog hotela Holiday Villages Montenegro, s 250 ležaja u kompleksu HTP Ulcinjska rivijera, pripremaju se nova ulaganja. Kako je Pobjedi rekao izvršni direktor Ulcinjske rivijere Radomir Mikan Zec, plan Karisme i njenog strateškog partnera njemačke TUI grupe je ulaganje i na otoku Ada Bojana. Prema njemu, ako dogovori oko zakupa Ade budu uspješni sljedeći korak Karisme bit će izgradnja velikog aerodroma u Štoju jer će to biti potreba TUIja koji goste dovodi svojim zrakoplovi­ma. Bila bi to treća zračna luka u Crnoj Gori, uz postojeće u Podgorici i Tivtu.

Novi uspon Ulcinja

Kada je riječ o zakupu otoka Ada, Zec tvrdi da su pregovori u toku, da su zbog sezone zaustavlje­ni, ali da misli da će do kraja godine biti konkretizi­rani. “Prema nekim mojim saznanjima TUI je tražio da se otok Ada ‘očisti’ od privatnih nelegalnih kućica i pod tim uvjetima bi počeo izgradnju ”, rekao je Zec, dodane

TUI JE TRAŽIO DA SE OTOK ADA POKRAJ

ULCINJA ‘OČISTI’ OD PRIVATNIH NELEGALNIH KUĆICA I TADA BI POČEO IZGRADNJU TURISTIČKI­H SADŽAJA

jući da je to početak vraćanja Ulcinja na turističku kartu Europe jer je taj grad prije 50 godina bio metropola crnogorsko­g turizma sa 6200 kreveta i šest mjeseci sezone, uz usku suradnju s TUIjem.

250 ležajeva ima Karismin hotel Holiday Villages Montenegro

 ??  ??
 ??  ?? Karismin resort Allure Palazzi u Dobroti uskoro će primiti prve goste
Karismin resort Allure Palazzi u Dobroti uskoro će primiti prve goste

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia