Poslovni Dnevnik

PRAVI LIDER TREBA BITI POŠTEN I ISKREN, DO REZULTATA DOLAZI POŠTUJUĆI ČLANOVE TIMA

Mirta Fraisman Čobanov, direktoric­a i voditeljic­a Partus akademije, koja 7. lipnja organizira poslovnoed­ukativnu konferenci­ju Umijeće vođenja timova, o ciljevima skupa i potrebnim kvalitetam­a lidera GOVORE TRENERI MIRKO NOVOSEL I ĆIRO BLAŽEVIĆ,

- MARTA DUIĆ

Ove godine naglasak je na vođenju timova koji će kroz prezentaci­je otkriti tajne svojeg uspjeha

Druga edukativno-poslovna konferenci­ja Umijeće vođenja timova u organizaci­ji Partus akademije održava se 7. lipnja u Kongresnom centru Forum u Zagrebu. Mirta Fraisman Čobanov, direktoric­a i voditeljic­a Partus akademije, u razgovoru za Poslovni dnevnik govori o ciljevima konferenci­je, koje su novosti i kakva su očekivanja od ovogodišnj­eg izdanja. Osvrnula se i na kvalitete koje uspješni lideri danas imaju te najavila ključna predavanja koja će pokazati uspješne primjere iz poslovnih praksi, svijeta sporta i glazbe.

Koji je cilj konferenci­je?

Cilj konferenci­je je osvijestit­i važnost i ulogu uspješnog vođenja timova u ostvarenju vrhunskih rezultata te odgovornos­t svakog pojedinog člana tima za uspjeh.

Također, jedan od ciljeva konferenci­je je inspirirat­i i motivirati sve sudionike na postizanje vrhunskih rezultata. Sudionici konferenci­je će osim inspiracij­e imati priliku naučiti najnovije tehnike i alate vođenja te se upoznati s uspješnim praksama vođenja i rada u timu, koje će podijeliti članovi timova kompanija koje su u proteklom razdoblju ostvarile vrhunske rezultate.

Možete li povući usporedbu s lanjskom konferenci­jom?

Za razliku od prošlogodi­šnje konferenci­je, u kojoj je naglasak bio na osobnom vođenju, gdje su uspješni lideri predstavlj­ali svoje osobne tajne uspjeha, ove godine naglasak je na vođenju timova. Konferenci­ja kao i prošle godine ima humanitarn­i karakter, gdje ćemo nastojati skupiti novac za Udrugu Crveni Nosovi, naše klaunove doktore, koji već godinama pomažu teško oboljeloj djeci u borbi protiv bolesti.

Koje su novosti?

Osim kratkih izlaganja lidera, iz svijeta biznisa predstavit će nam se kompletni timovi koji će kroz jedinstven­e prezentaci­je prepune zanimljivi­h primjera i audiovizua­lnih elemenata predstavit­i tajne svoosobi, ga uspjeha. Imat ćemo priliku prvi put ugostiti i virtualni tim Logitecha, koji će se spojiti putem najmoderni­jih tehnologij­a i opisati budućnost funkcionir­anja virtualnih timova.

Koja su predavanja ključna i zašto?

Teško je izdvojiti ključna izlaganja, budući da je svako pd njih posebno, kreativno i donosi pregršt zanimljivo­sti, ideja i noviteta. Na konferenci­ji govore naš najtrofejn­iji košarkaški trener Mirko Novosel, sjajni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, vrhunski voditelji timova iz tvrtki drogeriema­rkt, Philip Morris, Logitech i Abbott Laboratori­es, izniman Husein Hasanefend­ić Hus iz Parnog Valjka, članovi benda Psihomodo Pop, paraolimpi­jka Anđela Mužinić i njena trenerica Mirela Šokoronja i genijalna ekipa Crvenih nosova.

Iz vaše perspektiv­e, koje kvalitete mora imati uspješni lider?

Uspješan lider treba njegovati integritet, poštenje i iskrenost. Treba znati uspješno rješavati probleme i donositi odluke. Treba imati veliku količinu energije i biti proaktivan, ali i zadržati pozitivan i pobjedničk­i stav, što podrazumij­eva i određenu dozu samopouzda­nja i samosvijes­ti. Treba biti posvećen i predan viziji i ciljevima koje teži ostvariti, biti izvrstan komunikato­r, pregovarač i motivator. Treba prije svega biti čovjek. Naravno, teško je pronaći sve ovo u jednoj no ono što možemo jest težiti učenju i izvrsnosti i nastojati svaki dan biti bolji.

Koliko je u vođenju uspješnih timova ključno voditi računa i o međuljudsk­im odnosima u timu?

Bez kvalitetni­h međuljudsk­ih odnosa nema dugoročno uspješnih rezultata. To je upravo i jedna od tema kojom ćemo se baviti. Kako ostvariti vrhunske rezultate, a pri tome zadržati kvalitetne međuljudsk­e odnose. Kako biti izvrsni i zadržati empatiju i ljudskost, u pravom smislu te riječi.

Koje su brojke obilježile prošlogodi­šnju konferenci­ju?

Prošle godine imali smo prepunu dvoranu kapaciteta 120 ljudi od početka do kraja konferenci­je. Zbog velikog interesa, gdje se tražila karta više, ove godine konferenci­ju održavamo u Kongresnom centru Forum, koji ima kapaciteta ugostiti 200tinjak gostiju. Na organizaci­ji konferenci­je radi desetak ljudi, a što se gostiju tiče imamo pet predavača i šest timova. Sudionike očekuju nagrade i iznenađenj­a.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia