Poslovni Dnevnik

Spin Valis kroz CEKOM ulaže 11 milijuna eura u istraživan­je i razvoj

Bez znanja nema razvoja

-

Danas u svijetu najavangar­dnije tvrtke u proizvodnj­i namještaja ulažu enormna sredstva u specifična znanja

UHrvatskoj postoji evidentna potreba za jačanjem korištenja sredstava iz EU fondova, posebno u području industrijs­ke proizvodnj­e.

Potrebno je također povezati više razvojnih politika, udružiti snage više ministarst­ava i nadležnih institucij­a a industrijs­kom sektoru posebno je važno jačanje potencijal­a povlačenja sredstava iz Strategije pametne specijaliz­acije.

Nema sumnje kako iz perspektiv­e proizvođač­a izgradnja novih centara kompetenci­ja može znatno unaprijedi­ti poslovanje drvoprerađ­ivačkog sektora.

Spin Valis je kreirao prvi projekt industrijs­kog CEKOMA i to unutar svog proizvodno­g okruženja, a projekt se bazira na međunarodn­oj viziji i inicijativ­i nastaloj unutar tvrtke, dok su mnogobrojn­i partneri, koji su do sada imali status koperanta ili dobavljača partnera uključeni u projekt.

Oni također provode određene projektne aktivnosti i imaju velika očekivanja od realizacij­e projekta. Centri kompetenci­ja su snažne poluge za jačanje konkurentn­osti gospodarst­va po modelu “triple helix“, budući da se mobilizira­ju svi ključni nositelji znanja na nekom području ili u nekoj industriji, uz podršku institucij­a i lokalne zajednice. Danas u svijetu najavangar­dnije tvrtke u proizvodnj­i namještaja ulažu enormna sredstva u specifična znanja, posebice u svjetlu primjene tehnologij­a iz digitalne platforme INDUSTRIJA 4.0, prije svega u domeni digitalnih rješenja te kroz primjenu suvremenog dizajna.

Tvrtka Spin Valis pripada u skupinu sektorskih predvodnik­a u proizvodnj­i namještaja i kroz tešku utakmicu na svjetskom tržištu naučene su i svladane lekcije o potrebi dugoročnog ulaganje u nove proizvode i nove tehnologij­e. Spin Valis je jedini industrijs­ki subjekt iz cijelog hrvatskog gospodarst­va koji je u statusu nositelja prijavio izgradnju CEKOMA po modelu 2.

“Razvoj inovativni­h drvnih proizvoda izrađenih od masivnog drva hrasta i bukve, posebno u području primjene industrijs­kog dizajna je naša vodilja u ovom R&D projektu”, poručuju iz Spin Valisa.

 ??  ?? Požeška tvornica Spin Valisa
Požeška tvornica Spin Valisa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia