Poslovni Dnevnik

Međunarodn­i lanac apartmana ZigZag mijenja ime u Irundo

Rebrending Zagrebačka tvrtka koja u šest gradova u tri države nudi više od 200 apartmana odabrala novu strategiju

-

Zagrebačka tvrtka ZigZag, pionir u profesiona­lnom upravljanj­u apartmanim­a za kratkoročn­i najam, od sada će poslovati pod imenom Irundo.

Osim gostiju, prednosti takvog poslovanja prepoznali su i vlasnici nekretnina pa je pod tim brendom, u šest gradova u tri države, svoje mjesto pronašlo više od 200 stanova.

“Na temelju nove brend strategije uvidjeli smo da je promjena imena nužna kako bismo snažnije komunicira­li našu novu priču. Naš novi brend nosi ime po lastavici (lat.hirundo), ptici selici koja se uvijek vraća kući u svoje gnijezdo, a također se može čitati Irundo jer goste uvijek želimo potaknuti da izađu van i upoznaju grad.

Naši gosti traže topli osjećaj doma, kojem se s užitkom vraćaju nakon uzbudljivo­g dana provedenog u avanko turi istraživan­ja novog grada, objasnio je Igor Kordić, član uprave tvrtke.

Za razvoj nove brand strategije, novog imena, slogana i brand koncepta zaslužna je branding agencija Fabular, dok je studio Manasterio­tti DS osmislio novi vizualni identitet.

Irundo trenutačno ima 70tak zaposlenih Od 2011., kad je tvrtka krenula s poslovanje­m, u nju je investiran­o pre- 10 milijuna kuna. U planu su i novi smještajni kapaciteti i otvaranje novih radnih mjesta. Uspješnost ovog poslovnog modela potvrđuje i podatak da su popunjeni gotovo cijelu godinu, i to prosječno s više od 75 posto..

“Kroz naš pristup apartmanim­a, kreirali smo zlatnu sredinu između tipičnog privatnog smještaja i hotela”, rekao je Tomislav Zovko, drugi član uprave.

 ?? PETAR GLEBOV/PIXSELL ?? Vlasnici integralno­g hotela Igor Kordić i Tomislav Zovko
PETAR GLEBOV/PIXSELL Vlasnici integralno­g hotela Igor Kordić i Tomislav Zovko

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia