Poslovni Dnevnik

Novi direktor već ovoga tjedna?

Club Adriatic

-

Sada već bivši direktor državne tvrtke Club Adriatic Karlo Čulo prešao je na novu funkciju imenovan je za člana Uprave Jadrana iz Crikvenice, što znači da je kompanija čije je poslovanje vodio trenutačno “obezglavlj­ena”. Čulo je, naime, predao neopozivu ostavku, a kako se doznaje u CERP-u, o njoj nije raspravlja­o Nadzorni odbor jer je Čulo kao direktor bio zaposlen na osnovu ugovora o djelu, u kojem pak, ako je ostavka definirana datumom, tada i stupa na snagu, a ako nije po ZTD-u ima obvezu odraditi otkazni rok od 15 dana, što je Čulo i učinio.

Što se tiče poslovanja Cluba Adriatic u ovoj sezoni, ono nije uzdrmano jer će navodno na prvoj sljedećoj sjednici Upravnog vijeća CERPa, čini se ovog tjedna, biti imenovan novi direktor. Očekuje se da promjena na čelu tvrtke neće utjecati na proceduru koju je Čulo pokrenuo vezano za otkazivanj­e ugovora o radu za 30-ak radnika koji primaju plaću, ali više nemaju radno mjesto jer su odlukom vlasnika objekti (u Selcu i u TN Perna hotel Komodor i kamp Orebić) u kojima su radili kao radnici CA predani na upravljanj­e drugom pravnom subjektu Prosperus Investu.

Na taj problem je upozorio i Sindikat Iste, Kvarnera i Dalmacije u kontekstu problemati­ziranja povećanja kvote za uvoz stranih radnika za rad u turizmu, jer nisu iscrpljene sve mogućnosti rada domaćih radnika. No, operativne aktivnosti na planu zapošljava­nja za potrebe ove sezone u objektima koji su izdvojeni iz upravljanj­a Cluba Adriatic upravo su u tijeku, i to preko Prosperuso­ve tvrtke Adriatic kampovi koju vodi Damjan Poljak.

Što se tiče novog javnog poziva za privatizac­iju Cluba Adriatic, sve će biti jasnije ovih dana kada stupi na snagu novi Zakon o upravljanj­u državnom imovinom, koji donosi nova pravila. S obzirom na navedeno izdvajanje objekata iz sfere Cluba Adriatic, nagađa se da će biti potrebna nova procjena, te da će u dokumentac­iju trebati uključiti i poslovanje u 2017.

SINDIKAT JE UPOZORIO NA PROBLEM 30-TAK RADNIKA KOJI NE RADE, A PRIMAJU PLAĆU

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia