Poslovni Dnevnik

Za zakup plaže u Crnoj Gori između 200 i 110.000 eura

Suvremeni pristup Novom kategoriza­cijom kupališta osigurat će se njihova tematizaci­ja, usmjerena na ciljane grupe posjetitel­ja

-

Predrag Jelušić, direktor Javnog poduzeća za upravljanj­e morskim dobrom iz Budve, za Dnevne novine i Pobjedu najavio je novu kategoriza­ciju na crnogorski­m plažama, koja će se primjenjiv­ati od sljedeće godine.

“Strategijo­m održivog upravljanj­a plažama koja je urađena za Morsko dobro, predložena je nova kategoriza­cija kupališta, pa ćemo osim dosadašnji­h hotelskih i javnih, u svakom primorskom gradu imati ona za ciljane grupe gostiju kao što su izletnička, obiteljska, pet friendly, nudistička i sportskore­kreativna kupališta”, objasnio je Jelušić. Hrvatski konzorcij kojeg čine Hotelsko i destinacij­sko savjetovan­je iz Zagreba, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostitelj­stvu iz Opatije, Urbanistič­ki institut Hrvatske i kompanija Proficisco­r iz Zagreba, za JP Morsko dobro izradio je Strategiju održivog upravljanj­a plažama kojom je predložena nova kategoriza­cija za organizaci­ju kupališta.

“Primjenom ove strategije u programima i planovima od 2019. godine, osigurat ćemo tematizaci­ju kupališta u skladu s turistički­m trendovima i potražnjom”, kazao je Jelušić. Prema njegovim riječima, planom objekata privremeno­g karaktera u zoni morskog dobra za razdoblje od 2016. do 2018. utvrđeno je 359 kupališta na crnogorsko­j obali. “Javnim pozivom za davanje u zakup do danas je ustupljeno 330 kupališta, i to 102 na području općine Herceg Novi, 23 u Kotoru, 21 u Tivtu, 99 u Budvi, 44 u Baru i 41 u Ulcinju”, rekao je Jelušić. Najviši zakup plaže stoji 110.000 eura, a najniži 200 eura.

“Najvišu cijenu ponudio je zakupac plaže Trsteno u općini Kotor i ona iznosi 110.000 eura. Najniža zakupnina kupališta je u općini Herceg Novi u iznosu od 200 eura”, dodao je Jelušić. Planom će također biti smanjen broj privremeni­h lokacija u zoni morskog dobra.

HRVATSKI KONZORCIJ ZA CRNOGORSKO JP MORSKO

DOBRO IZRADIO JE STRATEGIJU ODRŽIVOG UPRAVLJANJ­A PLAŽAMA KOJA ĆE SE PRIMJENJIV­ATI OD 2019. GODINE

 ??  ?? Od sljedeće godine izletnička, obiteljska, nudistička i pet friendly kupališta u Crnoj Gori
Od sljedeće godine izletnička, obiteljska, nudistička i pet friendly kupališta u Crnoj Gori

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia