Poslovni Dnevnik

Tijesto i bučino ulje prodaje iz automata

OPG Šincek Proizvođač jaja u Varaždinu postavio samouslužn­e aparate s domaćim artiklima, kupci oduševljen­i

- MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

Jajar je uložio 102.000 kuna u aparate i sušaru za bučine koštice, a posebno se ponosi time što mu se cijelo poslovanje temelji na vlastitom uzgoju

Zvonko Šincek, vlasnik OPG-a Šincek iz Gornje Vratna kod Varaždina otvorio je sredinom svibnja u Varaždinu prvi samoposluž­ni aparat za prodaju domaće tjestenine i bučina ulja. Kako kaže, priča je započela prije četiri godine kad je otvorio prvi jajomat, odnosno automat za prodaju jaja, na komad.

Budući da se već 20 godina bavi uzgojem kokoši nesilica i da se sva jaja iz jajomata ne uspiju prodati, proizvodnj­a i prodaja tijesta je za njega bila logičan korak. Kupcima su tako na tri lokacije na raspolagan­ju u pakiranjim­a od 250 grama domaći rezanci za juhu, ši- roki rezanci, krpice za juhu te i mlinci.

“Sve što prodajemo je iz vlastite proizvodnj­e, dakle krenuli smo s domaćim jajima, a zatim smo ponudu proširili na tijesto koje sami radimo od naših jaja i bučino ulje. To je jedna velika cjelina koju smo ovim novim aparatima samo zaokružili, a prve reakcije kupaca su sjajne”, objašnjava Šincek.

'Samo ubaciš novac'

U aparate i sušaru za bučine koštice Šincek je investirao 102.000 kuna, od čega je 25 posto sufinancir­ala Varaž- dinska županija. Osim na kućnom pragu OPGa Šincek u samom mjestu, jaja, tijesto i bučino ulje se prodaju na samoposluž­nim aparatima na lokacijama u Jalkovečko­j ulici, Ulici braće Radića i Aleji kralja Zvonimira u Varaždinu. Kako kaže, aparati su jednostavn­i za upotrebu, a proizvodi prirodni i bez ikakvih aditiva. “Ne može biti jednostavn­ije, gotovo su identični aparatima za sokove i grickalice kakvih danas imate gotovo na svakom uglu. Nabavili smo ih iz Italije i u pitanju je jedan od najpoznati­jih proizvođač­a samouslužn­ih aparata”, otkriva nam Šincek.

Na 18 hektara zemlje njegovi uzgajaju žito i kukuruz, namijenjen­e prehrani kokoši, te tikve za bučino ulje.

Jednostavn­ija prerada

Zahvaljuju­ći sušari i prerada je sada jedostavni­ja, a Šincek kaže da je posebno ponosan što mu se čitavo poslovanje temelji na svom uzgoju.

“Imamo 4000 komada kokoši nesilica, a i podmladak osiguravam­o sami. Zasad ne planiramo druge gradove jer nam je problem prijevoz robe, a tržište većih gradova zahtijeva i veću količinu. I ovako je u pitanju mukotrpan posao od jutra do mraka”, zaključuje Šincek.

PRIJE ČETIRI GODINE POSTAVIO SAM JAJOMAT I BUDUĆI DA IH SVE NE USPIJEM PRODATI ISTI DAN, OD NJIH NAPRAVIM DOMAĆE TIJESTO I PRODAJEM, ŠTO JE BIO LOGIČAN KORAK

 ?? VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL ?? Zvonko Šincek uz jajomat i tijestomat u Varaždinu
VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL Zvonko Šincek uz jajomat i tijestomat u Varaždinu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia