Poslovni Dnevnik

Šehanović napušta LRH jer dolazi novi vlasnik

Izdašan bonus Donedavni šef Uprave nakon gotovo sedam godina odlazi s nagradom od 14.139.387,52 kune

- MARIJA CRNJAK

Odluku o odlasku Igora Šehanovića sa čela opatijske hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli, Nadzorni odbor kompanije u petak je donio kako bi što prije raščistio situaciju za budućeg vlasnika, u procesu prodaje LRH koji ulazi u završnu fazu, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik. U procesu dubinskog snimanja koji je pred finišem trenutno su tri investitor­a, od toga dva vrlo ozbiljna, i očekuje se da će jedan od njih uskoro predati ponudu za preuzimanj­e većinskog paketa dionica kompanije koja je već dugo na prodaju. Nitko od vlasnika ni uprave kompanije u petak nije bio dostupan da bi nam komentirao ove informacij­e.

Kako je objavljeno u petak na Zagrebačko­j burzi, NO LRH je 15. lipnja donio odluku kojom se daje suglasnost na Sporazum o prestanku Ugovora o obavljanju poslova Predsjedni­ka Uprave Društva s Igorom Šehanoviće­m, koji nakon gotovo sedam godina vođenja kompanije odlazi s izdašnim bonusom od 14.139.387,52 kuna, čija je visina bila propisana ugovorom, a za sad će ga naslijedit­i dosadašnji član uprave Giorgio Caduma.

“Igor Šehanović je imao s LRH sklopljen Ugovor o obavljanju poslova predsjedni­ka uprave društva, u okviru kojeg je imao pravo na Nagradni bonus. U razdoblju od 2010.– 2017. godine EBITDA LRH Grupe porasla je preko 25 puta, operativna dobit porasla je preko 5 puta, s 39 na 217 milijuna kuna, a prihodi gotovo 2,5 puta, s 194 na 474 milijuna kuna”, pojasnio je u petak predsjedni­k NOa Franco Palma.

 ??  ?? Darko Ostoja, većinski vlasnik LRH-a
Darko Ostoja, većinski vlasnik LRH-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia