Poslovni Dnevnik

Danas konačni tekst nagodbe, Adris jedini ‘out’

Finale lexa Moćna rovinjska kompanija svoje pozicije očito namjerava braniti sudskim putevima. Na pitanje o statusu rovinjske kompanije povjerenik Peruško je sve rekao u tri riječi: ‘Za sada ništa’

- 2 JADRANKA DOZAN

Privremeno vijeće Agrokorovi­h vjerovnika danas prije podne napokon će se izjasniti o konačnom tekstu nagodbe. Odmah po blagoslovu PVVa on ide na Trgovački sud, a do kraja mjeseca očekuje se ročište za glasovanje.

Izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber o svemu su jučer izvijestil­i i Vladinu vrhušku. Nakon sastanka u Banskim dvorima potpredsje­dnik Vlade Tomislav Tolušić samo je kratIzvanr­edni ko rekao “bit će sve OK”. A na- godbi su OK jučer i službeno rekli i iz zagrebačke tvrtke Alca, koja je nekoliko proteklih tjedana bila u pregovorim­a, a na kraju je očito postignut dogovor s poslovnim bankama. “Smatramo da smo danas postigli zajednički dogovor sa svim dionicima u procesu, ostao je još dio tehničkog odrađivanj­a dokumentac­ije, a kad se ona potpiše, Alca će obustaviti sve pravne radnje koje je poduzela kako bi zaštitila opstojnost svog poslovanja”, poručili su iz kompanije.

Od većih vjerovnika koje se pregovorim­a nastojalo pridobiti za nagodbu i povlačenje osporavanj­a tražbina drugih vjerovnika važnih za prolaz nagodbe izvan Peruškova “nagodbenog vlaka” ostala je tako samo Adris grupa. Moćna rovinjska kompanija svoje pozicije očito namjerava braniti sudskim putevima. Na pitanje o statusu rovinjske kompanije Peruško je, naime, sve rekao u tri riječi: “Za sada ništa”.

Inače, u vezi s Agrokorom jučer se oglasioo i DORH koji je izvijestio da je Uskok odbacio kaznene prijave zbog sumnje u trgovinu utjecajem i zloporabe povlašteni­h informacij­a koje su nakon “afere Hotmail” podnijele stranke Živi zid i Slobodna Hrvatska protiv premijera i nekoliko članova Vlade te bivšeg povjerenik­a Ante Ramljaka. Izvidima je utvrđeno da “ne postoji veza između odabira osoba koje su činile radnu skupinu za izradu ZPIU i potom angažiranj­a nekih od njih” na pojedine poslove, ističe se.

 ??  ?? povjerenik Fabris Peruško
povjerenik Fabris Peruško

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia