Poslovni Dnevnik

Miodrag Kostić širi poslovanje s nekretnina­ma u Crnoj Gori

Luksuz Vlasnik MK Grupe osnovao tvrtku Mont Lux Real Estate koja ima najskuplje apartmane

-

Apartmani u kompleksu Dukley Gardens pripadali su ranije Kostićevoj beogradsko­j agenciji za nekretnine Beo Real Estate

Beogradska agencija za nekretnine Beo Real Estate, iza koje stoji jedan od najvećih srpskih poduzetnik­a Miodrag Kostić, registrira­la je u Crnoj Gori svoju tvrtku Mont Lux Real Estate na koju je početkom lipnja uknjižila sedam luksuznih apartmana u kompleksu Dukley Gardens na Zavali. Osnovna djelatnost Mont Lux Real Estate je kupovina i prodaja vlastitih nekretnina.

Crnogorska podružnica osnovana je, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata, sredinom svibnja sa sjedištem u Podgorici, a Beo Real Estate je jedini vlasnik, pišu Vijesti. Apartmani su se donedavno vodili na beogradsku agenciju, da bi 1. lipnja došlo do promjene i od tada se u katastarsk­oj evidenciji Uprave za nekretnine vodi Monet Lux Real Estate. Riječ je o ukupno 1051 četvornih metara skupog stambenog prostora u kompleksu na Zavali.

Dva odvojena koncepta

Kostić je već neko vrijeme u poslovnim odnosima sa Stratex grupom poduzetnik­a Neila Emilfarba koja vodi projekt Dukley Gardens. Njih dvojica su i partneri kao dioničari u najvećoj crnogorsko­j hotelskoj grupi Budvanska rivijera, a uskoro bi mogli postati vlasnici još većih udjela. “MK Grupa želi postati većinski vlasnik Budvanske rivijere, proširiti posao u hotelijers­tvu na Albaniju i da uz hotele koje ima u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji zaokružiti poslovanje u ovom dijelu Balkana”, rekao je nedavno Nikola Avram, izvršni direktor za hotelijers­tvo na razini MK Grupe.

“S vladom Crne Gore još nismo razgovaral­i. Očekujemo da uskoro bude raspisan natječaj, na kojem će sve biti transparen­tno i na kojem će moći sudjelovat­i svi koji su zainteresi­rani”, objasnio je Avram. Većinski vlasnik Budvanske rivijere sada je država Crna Gora jer vlada, Fond PIO i Zavod za zapošljava­nje imaju oko 58 posto dionica. Oko 15,23 posto udjela pripada MK Grupi, a jednako i Stratex Grupi Neila Emilfarba.

Za onoliko koliko bude procijenje­na vrijednost kompleksa Sveti Stefan i Miločer bit će umanjen vladin udjel u ostalom dijelu Budvanske rivijere u kojem će ostati pet hotela, pa će se povećati udjeli malih dioničara koji mogu postati i većinski.

Avram je dodao da bi u sklopu Budvanske rivijere razvili dva koncepta, jedan u kojem bi zadržali individual­ni brend koji bi vodili ljudi iz Crne Gore, a drugi dio kompanije bi razvijali s nekim od vodećih svjetskih hotelskih lanaca.

Pozicionir­anje Budve

Stratex Grupa je vlasnik Dukley obitelji brendova, među kojima su najpoznati­ji Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina, u čiju modernizac­iju i razvoj Stratex ulazi s turskim Dogus Groupom. Budvansku marinu je Stratex preuzeo prije dvije godine, a povezivanj­em s Dogusom, odnosno njegovom tvrtkom DMarin Marinas, želi Budvu, kroz proširenja i modernizac­iju marine, pozicionir­ati kao središte nautičkog turizma.

 ?? ŽARKO BAŠIĆ/ PIXSELL ?? Kostić ne krije velike planove za Crnu Goru, gdje želi postati većinski vlasnik Budvanske rivijere
ŽARKO BAŠIĆ/ PIXSELL Kostić ne krije velike planove za Crnu Goru, gdje želi postati većinski vlasnik Budvanske rivijere

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia