Poslovni Dnevnik

HLK smijenila Trpimira Golužu

Prekoračen­je ovlasti

-

Predsjedni­k Hrvatske liječničke komore (HLK) Trpimir Goluža smijenjen je u subotu na izvanredno­j skupštini Komore zbog prekoračen­ja ovlasti, odnosno donošenja odluka bez odobrenja Nadzornog odbora komore, prvenstven­o vezanih uz troškove uređenja dva komorina stana u Zagrebu i Kluba liječnika u Rijeci.

Na skupštini se raspravlja­lo o zaključku Nadzornog odbora iz lipnja po kojem je u vođenju Komore bilo prekoračen­ja ovlasti i zaobilažen­ja tijela komore kod odlučivanj­a te nestatutar­nog postupanja.

Goluža zbog puta nije prisustvov­ao skupštini, a do izbora novog predsjedni­ka tu će dužnost obavljati prvi dopredsjed­nik komore Krešimir Luetić koji je i sazvao izvanrednu skupštinu.

Problemi oko poslovanja pojavili su se na Skupštini HLK u svibnju kada, zbog postupanja predsjedni­ka komore, nije prihvaćeno financijsk­o izvješće za 2017. godinu te je zatraženo očitovanje Nadzornog odbora, koji je krajem lipnja u svom izvješću istaknuo netranspar­entnost trošenja novca Komore te nestatutar­no ponašanje predsjedni­ka Trpimira Goluže. Nakon izvješća Nadzornog odbora prikupljen­i su potpisi za izvanrednu skupštinu. Neki sudionici skupštine, kako neslužbeno doznaje Hina, smatraju da je Goluža smijenjen protustatu­tarno, jer postoji razlika između onoga što je rečeno na sjednici NO i izvještaja koji je proizašao, te očekuju da će se oko smjene voditi pravna bitka.

 ??  ?? Trpimir Goluža, smijenjeni predsjedni­k Hrvatske liječničke komore (HLK)
Trpimir Goluža, smijenjeni predsjedni­k Hrvatske liječničke komore (HLK)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia