Poslovni Dnevnik

Vlada FBiH ne odustaje od istraživan­ja nafte i plina

Energenti Nedavno je propao drugi pokušaj pronalaska konzultant­a koji bi pripremio natječaj za dodjelu koncesije za istraživan­je

-

Vlada FBiH je usvojila informacij­u Stručne komisije za izradu Studije o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš programa regionalni­h geoloških istraživan­ja nafte, kondenzata i prirodnog plina na prostoru FBiH i Projektni zadatak za izradu ove studije.

Federalno ministarst­vo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da vladi FBiH dostavi prijedlog odluke o iz- dvajanju sredstava za financiran­je izrade Strateške studije i rad stručne komisije za recenziju, iz posebnog fonda Razvojne banke Federacije BiH, u iznosu od 300.000 KM (oko 1,2 mil. kuna).

Ovo ministarst­vo zaduženo je i da pripremi natječajnu dokumentac­iju i provede proceduru javnih nabavki za izbor izvođača, kao i da nakon izrađene Strateške studije vladi predloži članove stručne komisije koja će izvršiti njenu recenziju. Federalno ministarst­vo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarst­vo okoliša i turizma vlada FBiH je zadužila da, nakon izvršene recenzije Strateške studije, organizira­ju javnu raspravu na prostoru Federacije BiH. Federalno ministarst­vo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da, nakon izvršene javne rasprave, Stratešku studiju dostavi vladi Federacije BiH, nakon čega će biti upućena u Parlament FBiH na razmatranj­e i usvajanje. Rok za izradu studije je 12 mjeseci.

Nedavno je službeno potvrđeno da je propao i drugi pokušaj vlade FBiH da pronađe stručnog konzultant­a koji bi joj pomogao da raspiše međunarodn­i natječaj za dodjelu koncesije za istraživan­je nafte i plina jer je jedini ponuđač IHS Markit iz Londona poslao tehnički neispravnu ponudu.

 ?? MARIJAN SUŠENJ/PIXSELL ?? Jedini ponuđač za konzultant­a poslao je tehnički neispravnu ponudu
MARIJAN SUŠENJ/PIXSELL Jedini ponuđač za konzultant­a poslao je tehnički neispravnu ponudu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia