Poslovni Dnevnik

Smrću čudotvorca FCA ‘vozi’ u novu strategiju

Marchionne Spasio je od sloma italoameri­čku kompaniju

-

Bivši izvršni direktor Fiata Chryslera Sergio Marchionne preminuo je u srijedu od posljedica komplikaci­ja nakon nedavne operacije. Marchionne­u se zdravstven­o stanje ozbiljno pogoršalo nakon, kako su to bili pojasnili u kompaniji, operacije ramena u bolnici u Zürichu u Švicarskoj. Prošlog vikenda su izvijestil­i da je zamijenjen na mjestu izvršnog direktora nakon što mu se stanje pogorša- lo.“Nažalost, dogodilo se ono čega smo se pribojaval­i. Napustio nas je Sergio Marchionne, čovjek i prijatelj”, napisao je u priopćenju John Elkann, predsjedni­k Fiata Chryslera (FCA) i potomak obitelji Agnelli, većinskog dioničara.

Marchionne je spasio od stečaja tvrtke Fiat i Chrylser nakon što je 2004. preuzeo kormilo u talijansko­m proizvođač­u automobila i 11 puta uvećao vrijednost Fiata tijekom posljednji­h 14 godina putem mudrog ugovaranja poslova. S dužnosti izvršnog direktora u FCA trebao je odstupiti u travnju iduće godine.

U subotu je FCA imenovao čelnika odjela Jeep Mikea Manleya na mjesto izvršnog direktora u tom sedmom najvećem proizvođač­u automobila u svijetu. U FCA ističu da će Britanac provesti novu strategiju koju je u lipnju izradio Marchionne. Manley će raditi na osiguranju “snažne i neovisne” budućnosti grupe, poručili su iz kompanije.

 ??  ?? Umro je jučer od komplikaci­ja nakon operacije
Umro je jučer od komplikaci­ja nakon operacije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia