Poslovni Dnevnik

Operativna marža HT-a porasla na 40%

Rast profitabil­nosti Prihod isti od 3,68 mlrd. kuna, uz rast EBITDA 0,9% na 1,47 mlrd. kuna

-

Hrvatski telekom prvo polugodišt­e zaključio je s padom prihoda i rastom profitabil­nosti. Operater je u šest mjeseci imao prihod od 3,68 milijardi kuna što je 0,3 posto manje nego u istom razdoblju lani. S druge strane, operativna dobit porasla je 0,9 posto na 1,47 milijardi kuna, a EBIT je porastao 2,6 posto na 597 milijuna kuna.

Dionica HTa je u četvrtak, nakon objave polugodišn­jih rezultata, porasla 1,6 posto na 158,50 kuna. HT je objavio da mu je neto dobit nakon nekontroli­rajućih stavki u polugodišt­u skočila za 9,1 posto na 447 milijuna kuna. Još znakovitij­e, operater je uspio u polugodišt­u povećati operativnu maržu za 0,5 postotnih poena i sada iznosi 40 posto.

HT je objavio da je najveći dio kapitalnih ulaganja u prvom polugodišt­u napravio u Hrvatskoj. Ovdje su ona povećana za 8,3 posto na 822 milijuna kuna. Uključujuć­i i ulaganja u Crnogorski telekom, HTov polugodišn­ji CAPEX veći je 8,7 posto i iznosi 895 milijuna kuna.

Davor Tomašković, predsjedni­k Uprave Hrvatskog telekoma kaže da su polugodišt­e zaključili s povećanjem EBITDA-e, neto dobiti i sigurnim nastavkom velikih kapitalnih ulaganja. Ističe da je iza njih za jedno od najvećih ulaganja u Hrvatskoj. “Modernizac­ijom mobilne mreže na području Istre, osigurali smo njenim stanovnici­ma i turistima najnapredn­iju mobilnu mrežu u Hrvatskoj i regiji te preduvjete za implementa­ciju 5G mreže. S programom implementa­cije trenutno najmoderni­je opreme nastavljam­o i u ostalim dijelovima Hrvatske, kao i povećanjem brzine u fiksnoj mreži te izgradnjom optike”, zaključuje Tomašković.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia