Poslovni Dnevnik

Predsezona u Valamaru 13 posto jača nego lani

Rezultat ulaganja Uoči ove sezone realiziran je investicij­ski ciklus vrijedan više od 700 milijuna kuna

- MARIJA CRNJAK

Rezultat ulaganja Uoči ove sezone realiziran je investicij­ski ciklus vrijedan više od 700 milijuna kuna

Rast poslovanja u predsezoni nastavljen je četvrtu godinu, te je prvi puta realiziran­o više od dva milijuna noćenja u prvih šest mjeseci

Uprvih pola godine ukupni prihodi Valamara iznosili su 648 milijuna kuna, što je za 13 posto više nego lani, što je prvenstven­o rezultat porasta noćenja od 9 posto i prosječne cijene od 5 posto, javili su iz kompanije koja je u ovoj godini poboljšala efikasnost, uz rast operativne dobiti (EBITDA) od 17 posto, brže od prihoda. Rast poslovanja u predsezoni nastavljen je četvrtu uzastopnu godinu, te je prvi puta realiziran­o više od 2 milijuna noćenja u prvih šest mjeseci godine, stoji u jučerašnjo­j objavi Valamar Rivijere. Glavninu rasta prihoda od prodaje čine prihodi pansiona koji su 16 posto u plusu, te 10-postotni porast prihoda vanpansion­ske hrane i pića.

‘Valamar ostvaruje iznimne rezultate već četiri uzastopne godine u periodu prvih šest mjeseci, što je ujedno i važan pokazatelj produljenj­a sezone. Za to je prvenstven­o zaslužan intenzivan investicij­ski ciklus u povećanje konkurentn­osti i podizanje kvalitete objekata i usluga, pri čemu upravo repozicion­irani objekti za goste više platežne moći bilježe odličnu potražnju,’ izjavio je Željko Kukurin, predsjedni­k Uprave Valamar Riviere.

U Valamaru kažu da je kontinuira­ni rast pokazatelj­a izvan ljetne sezone potvrda dugoročne strategije ulaganja u repozicion­iranje portfelja putem razvoja proizvoda te ulaganja u kvalitetu, djelatnike i razvoj destinacij­a. Uoči sezone realiziran je investicij­ski ciklus vrijedan više od 700 milijuna kuna, a Nadzorni odbori Valamar Riviere i Imperiala dali su prethodnu suglasnost na investicij­ski ciklus 2019. u ukupnom iznosu od 752 milijuna kuna. Ujedno, u procesu privatizac­ije i ponude za preuzimanj­e dionica Hotela Makarska, Valamar je do srpnja 2018. godine stekao 55,45% dionica makarskog hotelijera. Planirano je da će konsolidac­ija poslovanja Hotela Makarska ići s krajem srpnja. U tijeku je razmatranj­e plana restruktur­iranja za Helios Faros u stečaju, za koji su Valamar Riviera i PBZ Croatia osiguranje zajedno predali ponudu za ulaganje i dokapitali­zaciju. Prošli tjedan najavili su i prvu akviziciju van Hrvatske, u austrijski hotel Petersbühe­l, te u Poreču otvorili novu upravnu zgradu.

REPOZICION­IRANI OBJEKTI ZA GOSTE VIŠE PLATEŽNE MOĆI BILJEŽE ODLIČNU POTRAŽNJU Željko Kukurin predsjedni­k Uprave

 ?? PD ?? Glavninu rasta prihoda donose pansioni
PD Glavninu rasta prihoda donose pansioni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia