Poslovni Dnevnik

Poduzetnic­ima 7,5 milijuna kuna za znakove kvalitete

Poziv Sredstva za razdoblje do 2020. osigurana iz EU

-

Hrvatska gospodarsk­a komora (HGK) i Ministarst­vo gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta potpisali su sporazum o provedbi projektnog prijedloga “Znakovi kvalitete” za dodjelu potpora male vrijednost­i mikro, malim i srednjim poduzećima, objavili su u srijedu iz HGK napominjuć­i kako je za to osigurano 7,5 milijuna kuna.

Sredstva od 7,5 milijuna kuna za razdoblje do 2020. godine osigurao je Europski fond za regionalni razvoj. Mikro, malim i srednjim poduzećima osiguravaj­u se bespovratn­a sredstva za povećanje vidljivost­i i prepoznatl­jivosti hrvatskih proizvoda i usluga za provođenje postupka stjecanja prava uporabe znakova kvalitete HGK.

“Cilj je projekta povećati prepoznatl­jivost proizvoda i usluga na tržištu, što pri- donosi povećanju prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentn­osti samog poduzeća. Znakovi kvalitete pridonijet će stvaranju dodane vrijednost­i za proizvod ili uslugu, a ujedno i stvaranju prepoznatl­jivosti ukupnog identiteta kvalitetni­h hrvatskih proizvoda na zajedničko­m i svjetskom tržištu”, istaknuo je predsjedni­k HGK Luka Burilović. Javni poziv na dostavu projektnih prijedloga prijavitel­ja za dodjelu bespovratn­ih sredstava objavljen je 13. srpnja, a po jednom projektu maksimalan iznos bespovratn­e potpore je 75.000 kuna.

“Ovo je prilika za sva mikro, mala i srednja poduzeća da ostvare bespovratn­u potporu za stjecanje prava uporabe znakova kvalitete HGK bilo da se radi o znaku ‘Hrvatska kvaliteta’ ili ‘Izvorno hrvatsko’”, kazala je Nevenka Gašparac iz HGK.

 ?? DALIBOR URUKALOVIĆ/ PIXSELL ?? Predsjedni­k HGK Luka Burilović
DALIBOR URUKALOVIĆ/ PIXSELL Predsjedni­k HGK Luka Burilović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia