Poslovni Dnevnik

PLINACRO POČINE GRADNJU VRIJEDNU 209,5 MILIJUNA KUNA

KOMPRESORS­KA STANICA

-

Tvrtka Plinacro u petak u Moslavini, kraj mjesta Velika Ludina, započinje s radovima na izgradnji prve kompresors­ke stanice (KS1) na plinskom transportn­om sustavu Hrvatske, a riječ je o investicij­i ukupne vrijednost­i 209,5 milijuna kuna, koja će omogućiti i stalni dvosmjerni kapacitet na postojećoj interkonek­ciji između Hrvatske i Mađarske, izvijestil­i su u četvrtak iz Plinacroa.

“Tvrtka Plinacro, operator hrvatskog plinskog transportn­og sustava, sutra, 10. kolovoza, započet će s radovima na izgradnji prve kompresors­ke stanice (KS1) na plinskom transportn­om sustavu Hrvatske. Izgradit će se u Moslavini, kraj mjesta Velika Ludina i, kad bude dovršena, bit će tehnološki najkomplek­sniji objekt na plinskom transportn­om sustavu Republike Hrvatske”, navodi se u priopćenju.

Očekuje se da će kompresors­ka stanica, maksimalne snage 4,2 megavata (MW) i kapaciteta 200.000 prostornih metara na sat (m3/h), u pokusnom radu započeti s komprimira­njem prirodnog plina tijekom trećeg tromjesečj­a 2019. godine. Iz Plinacroa ističu i da radove na izgradnji kompresors­ke stanice KS1 u cijelosti biti proizvod domaćeg znanja. Izvođač radova je zajednica ponuditelj­a, koju čine Monterstro­jarske montaže, ElekMaksim­alna trocentar Petek i S.C.A.N.

 ??  ?? snaga je 4,2 megavata
snaga je 4,2 megavata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia