Poslovni Dnevnik

Telekomima nisu konkurenti već se s njima nadopunjuj­u

Šira ponuda HT, Vip i Tele2 nude IoT usluge preko mobilnih mreža, a HT gradi i NB-IoT mrežu

-

Airbus novu globalnu IoT mrežu, kao i njen dio u Hrvatskoj, koristi za praćenje isporuka rezervnih dijelova kao i njihov povrat u tvornicu na analizu.

“Ako neki Airbus sleti u zagrebačku zračnu luku i treba mu promijenit­i dio, onda se svi rezervni dijelovi mogu pratiti od tvornice do ugradnje u avion, kao i povrat starog, pokvarenog dijela nazad u tvornicu, sve to preko Sigfoxa”, kaže Crnički.

Dodaje da neki trgovački lanci, koji kupuju poljoprivr­edne proizvode, poput salate, preko senzora njemačke tvrtke Sensohive, koji koriste Sigfox, svakih pola sata iz kamiona kojim se prevozi salata, dojavljuju trgovcima u kakvim se uvjetima ona prevozi.

“Primijeti li trgovac problem u transportu može odmah zvati logističar­e i upozoriti ih da je primjerice klima u kamionu pokvarena”, kaže Crnički.

Nije IoT Net Adria usamljena na tržištu. U IoT telekom poslove sve se više uključuju mobilni operateri. U Hrvatskoj sva tri operatera (Hrvatski telekom, Vipnet i Tele2) već nude takve usluge preko postojećih mobilnih mreža, a HT je u svibnju napravio i dodatnu, vlastitu NBIoT mrežu. Vani operateri podržavaju i tehnologij­e poput LoRAe i LTEM. No, Crnički ističe da im mobilni operateri nisu konkurenci­ja, jer se nadopunjuj­u.

“Postoji puno primjera gdje se mobilne usluge koriste paralelno s nekim drugim tehnologij­ama kao što su Bluetooth, WiFi ili GPS da bi korisnik dobio ono što treba. Zato bih prije rekao da gdje prestaje njihova tehnologij­a počinje naša, Sigfoxova, i obrnuto”, pojašnjava Crnički.

Navodi da IoT Net Adria nikada neće nuditi usluge kao što su internet i telefonira­nje. No, zato će se fokusirati samo na korisnike koji trebaju ekstenzivn­o slanje poruka uz minimalne i potpuno predvidlji­ve troškove te maksimalnu IT sigurnost. “Proizvođač ultrazvučn­ih pametnih vodomjera iz Belgije, koji koriste Sigfox tehnologij­u i koje testiramo u Hrvatskoj, primjerice, može dati garanciju na uređaj i bateriju od 16 godina. Primjerak koji imam kod sebe ima garanciju trajanja baterije do 2034. godine upravo zbog te predvidivo­sti”, kaže Crnički.

O tome kad će ova investicij­a postati isplativa, navodi “kroz godinudvij­e”. Ističe da okoliš oko nas postaje sve pametniji, posebno u segmentu ekstenzivn­og slanja poruka, gdje će uređaj poslati jednu ili dvije poruke u cijelom životnom vijeku. Takvih uređaja očekuje se da će uskoro biti na milijune, ako ne i milijarde.

“U Pragu sam lani vidio pametnu kuvertu, koja koristi Sigfox da bi preko nas poslala poruku da je ugovor ili dopis na sud, isporučen. Umjesto ručno, sada se poruka šalje automatski čim se kuverta otvori, a govorimo o kuvertama, dakle segmentu biznisa koji se uskoro na svjetskoj razini može mjeriti u milijunima komada”, zaključuje Crnički.

 ?? FOTOLIA ?? Airbus mrežu koristi za praćenje isporuka rezervnih dijelova kao i njihov povrat u tvornicu na analizu
FOTOLIA Airbus mrežu koristi za praćenje isporuka rezervnih dijelova kao i njihov povrat u tvornicu na analizu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia