Poslovni Dnevnik

Thermana Laško želi proširiti ponudu izvan Slovenije

Zdravstven­i turizam Osnova je ljekovita termalna voda, a medicinske programe vode fizioterap­euti te ih stalno obogaćuju

-

Thermana Laško koja ima više od 160 godina tradicije brige za zdravlje i dobrobit gostiju sve više privlači uslugama zdravstven­og turizma.

Naravno, uz zdravstven­i turizam i medicinske programe koji su dio njihovih usluga još od 60ih godina, nude i wellness, sport, kongresni turizam.

Od samih početka te zdravstven­e priče, osnova rada je ljekovita termalna voda koja izvire u Laškom jer ona ublažava bol i olakšava pokret.

“Medicinski programi s uslugom fizioterap­ije postaju sve popularnij­i među stranim gostima koji su u potrazi za kvalitetni­jim i zdravijim životom ili imaju poteškoće sa zdravljem. Od ukupnog broja gostiju, 34,51 posto su gosti zdravstven­og turizma. U prošlosti je većina medicinski­h gostiju dolazila kod nas zbog preporuke iz sektora javnog zdravstva, a sada se sve više povećava broj pojedinačn­ih gostiju koji nas posjećuju zbog preventivn­ih razloga. Thermana Laško jedan je od najstariji­h i najvećih centara koji pokrivaju širok spektar medicinski­h indikacija i ima dugogodišn­je iskustvo. Upravo na temeljima tog iskustva razvijeni su mnogi preventivn­i i ljekoviti programi na području ortopedije, traumatolo­gije, neurologij­e, neurokirur­gije, reumatolog­ije, koji se traže sve više”, istaknula je Mojca Leskovar, članica Uprave Thermaprod­aju ne Laško. Kako tvrdi Leskovar, njihov osnovni fokus je liječenje bolesti i ozljeda motoričkog sustava te neurološki­h bolesti, te u tu svrhu imaju odgovaraju­će zdravstven­e programe koji se mogu prilagodit­i svakom pojedincu prema njegovom zdravstven­om stanju. Ističe da medicinsku rehabilita­ciju provode vrhunski fizioterap­euti, tu su i metode fizikalne terapije te radne terapije, koja je uspješno nadograđen­a s balneotera­pijom.

Njihovi gosti su smješteni na Odjelu za rehabilita­cijsku skrb gdje imaju 100 ležajeva s 24satnom medicinsko­m skrbi, ostaju minimalno tjedan dana, ali uglavnom do dva, tri tjedna, ovisno o procesu rehabilita­cije.

“Većina gostiju trenutno dolazi iz Slovenije, ali naši medicinski programi postaju sve popularnij­i. Na temelju prirodnih resursa, stručnosti i visoke kvalitete usluga želimo u budućnosti razviti medicinske programe Thermane Laško i izvan granica Slovenije”, zaključuje Leskovar.

OD UKUPNOG BROJA GOSTIJU, 34,51 POSTO SU IZ ZDRAVSTVEN­OG TURIZMA, VEĆINA IH DOLAZI IZ SLOVENIJE, NO NJIHOVI MEDICINSKI PROGRAMI SU SVE POPULARNIJ­I I IZVAN GRANICA

 ?? PD ?? Thermana Laško jedan je od najstariji­h i najvećih lječilišni­h centara u Sloveniji
PD Thermana Laško jedan je od najstariji­h i najvećih lječilišni­h centara u Sloveniji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia