Poslovni Dnevnik

U HPB-u kamatna stopa 3,12, a u Ersteu i Zabi 3,75%

Subvencion­irani krediti APN je s 12 banaka sklopio ugovore o davanju kredita za kupnju stana ili kuće ili gradnju kuće, do najvišeg iznosa 100.000 eura, protuvrije­dnost u kunama

-

Hrvatska poštanska banka (HPB ponudila je najnižu, a Zagrebačka banka i Erste najvišu kamatnu stopu na subvencion­irane stambene kredite, objavila je u četvrtak Agencija za promet nekretnina (APN).

Na temelju srpanjskog poziva za prikupljan­je ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencion­iranih kredita u APN je pristiglo 12 ponuda banaka. Na objavljeno­m popisu prednjači HPB koji je ponudio jednaku efekHPB tivnu kamatnu stopu za kredieurim­a. te u kunama i eurima, od 3,12 posto. Nakon HPBa, najnižu efektivnu kamatnu stopu za eurske kredite ponudila je OTP banka, 3,14 posto, slijedi Privredna banka Zagreb (PBZ) s 3,15 posto te Splitska banka s 3,19 posto.

Za kunske pak kredite OTP banka je ponudila stopu od 3,39 posto, PBZ od 3,35 posto, a Splitska banka od 3,45 posto.

Karlovačka je banka za kredite u eurima odredila efektivnu kamatnu stopu od 3,29 posto, a u kunama 3,49 posto dok se Istarska kreditna banka Umag odlučila za eurske kredite ponuditi 3,35 posto, a kunske 3,66 posto.

Jednak iznos efektivne kamatne stope za eurske i kunske kredite ponudile su Raiffeisen Bank Austria, po 3,24 posto, Podravska banka, po 3,56 posto, HPB - Stambena štedionica, po 3,58 posto, te Croatia banka, po 3,74 posto. Erste i Zagrebačka banka ponudile su najviši mogući iznos efektivne kamatne stope, od 3,75 posto, također jednak i za kredite u kunama i u Zahtjev za subvencion­iranje stambenih kredita u rujnu će moći podnijeti građani koji ispunjavaj­u uvjete za dobivanje stambenog kredita.

Subvencion­iranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po četvornom metru, odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrije­dnosti.

Do kraja siječnja ove godine odobreno je 2328 subvencion­iranih stambenih kredita.

 ?? M. LUKUNIĆ/PIXSELL ?? je ponudio najnižu kamatu
M. LUKUNIĆ/PIXSELL je ponudio najnižu kamatu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia