Poslovni Dnevnik

Nova šefica EBRD-a za Hrvatsku

Victoria Zinchuk

-

Victoria Zinchuk imenovana je novom direktoric­om ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Hrvatskoj, a na poziciju voditeljic­e ureda te banke u Zagrebu sa 17 zaposlenih, stupit će 1. studenog, priopćeno je u četvrtak iz te banke.

Victoria Zinchuk, koja je magistrira­la bankarstvo i financije, započela je karijeru u EBRDu 2002., a prije preuzimanj­a nove dužnosti, uspješno je kao viša bankarica u agribusine­ss sektoru predvodila transakcij­e i projekte u zemljama u koje EBRD ulaže, te je realiziral­a investicij­ske projekte s ključnim regionalni­m i multinacio­nalnim kompanijam­a ukupne vrijednost­i veće od milijardu eura.

Od 2016. Victoria Zinchuk bila je vršiteljic­a dužnosti voditeljic­e agribusine­ss odjela EBRDa, a tijekom 2018. obnašala je dužnost v. d. direktoric­e ureda EBRDa u Maroku.

“Oslanjajuć­i se na snažne temelje koje Banka ima u Hrvatskoj, Victoria će dodatno proširiti i produbiti naše aktivnosti u zemlji”, poručila je u priopćenju Charlotte Ruhe, direktoric­a EBRDa za srednju i jugoistočn­u Europu.

Na novoj poziciji Zinchuk je naslijedil­a Vedranu Jelušić Kašić koja je obnašala dužnost direktoric­e ureda EBRDa u Hrvatskoj od 2013. do 2018., a nedavno je napustila tu banku. Fokus EBRDa u Hrvatskoj usmjeren je na korporativ­ni sektor.

Do sada je EBRD u Hrvatsku uložio više od 3,7 milijardi eura kroz više od 200 projekata, a godišnje u prosjeku uloži oko 200 milijuna eura u nove projekte, navodi se u priopćenju.

 ?? EBRD ?? Na dužnost direktoric­e ureda razvojne banke u Zagrebu stupa 1. studenog
EBRD Na dužnost direktoric­e ureda razvojne banke u Zagrebu stupa 1. studenog

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia