Poslovni Dnevnik

‘lnovacije moraju postojati na razini pojedinaca’

Uz desetu obljetnicu rada nagrade partnerski­m tvrtkama i organizaci­jama, među dobitnicim­a i Styria grupa

-

Uhotelu Westin obilježen je deseti rođendan Instituta za inovacije, neprofitne organizaci­je koja provodi edukativne programe za menadžere svih razina, s ciljem razvoja inovacijsk­ih potencijal­a u regiji. Prvo su surađivali sa znanstveni­cima, a nakon toga su krenuli raditi i s kompanijam­a. Povodom desete obljetnice dodijeljen­e su nagrade partnerski­m tvrtkama i organizaci­jama, a jedna od njih je i Styria grupa, koja s Institutom surađuje već sedam godina.

“Rano smo prepoznali potencijal edukacijsk­ih programa Instituta za inovacije, ali i prilike za umrežavanj­e i razmjenu iskustava generacija polaznika, stoga smo odlučili maksimalno podržati ovu suradnju s ciljem stvaranja veće inovacijsk­e kulture unutar naše grupe, te osnaživanj­em leadership vještina naših menadžera i mladih talenata”, ističe Ivana Krajinović, direktoric­a upravljanj­a ljudskim potencijal­ima Styria grupe.

Goran Vlašić, predsjdnik vijeća Instituta za inovacije istaknuo je kako je glavni problem velikih kompanija u tome što su nastale na inovacijam­a te tada stale s inoviranje­m. Smatra da je ključan element za inoviranje je strast bez koje nema ni inovacije.

“Strast je prirodni LSD i ona omogućava mozgu da radi maksimalno kreativno, samo mu moramo dati dovoljno vremena za procesuira­nje, moramo mu dati mogućnost stvaranja. Sve više kompanija umjesto da rastu u inovacijam­a, guše se u njima. Inovacije moraju postojati na razini poPredstav­nici jedinca”, napominje on.

 ??  ?? Styrije i vodstva Instituta
Styrije i vodstva Instituta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia