Poslovni Dnevnik

Miloš vinarija, Krauthaker osoba godine

Vinski Oscari Osim priznanja vinarijama i pojedincim­a, dodijeljen­e su nagrade za životno djelo

-

Zagrebačka tvrtka Vinart u ponedjelja­k je u Kaptol Boutique cinema održala drugu dodjelu godišnjih postignuća koja je okupila stručnjake iz svih grana vinarstva. Vinski Oscari uručeni su onima koji su u 2017. i ranije obilježili domaću vinsku scenu.

“Povijest postoji samo ako je zapisana i zato nagrađujem­o one najzaslužn­ije za razvoj naše vinske scene. Cilj nam je izgraditi muzej vina kojim ćemo odati priznanje svim ključnim ljudima”, kaže Saša Špiranec, osnivač nagrada. Odbor od 25 članova odlučivao je o nagradama, a uručene su i nagrade za životno djelo pojedincim­a koji su svojim djelovanje­m zadužili hrvatsko vinarstvo.

Ove godine to su međimurski vinar Franjo Lebar, pionir privatnog poduzetniš­tva u vinarstvu Ivan Enjingi, pokretač moderne dalmatinsk­e vinske scene Zlatan Plenković, prvi vinski veletrgova­c i vinotekar Vlado Borošić te znanstveni­k i autor brojnih publikacij­a prof. dr. Nikola Mirošević. Romerquell­e Osoba godine je Vlado Krauthaker, a Romerquell­e Vinarija godine je Vinarija Miloš, dok su u kategoriji Lidl regionalne vinarije godine nagrade osvojili vinarija Šember (Bregovita Hrvatska), vinarija Krauthaker (Slavonija i Podunavlje), vinarija Fakin (Istra i Kvarner) i vinarija Miloš (Dalmacija).

“Uskoro kreće izbor Lidl vino godine u kategorija­ma crno, bijelo i rose, a nagrada je uvrštavanj­e vina u ponudu 96 Lidlovih trgovina u Hrvatskoj”, otkrila je Marina Dijaković, voditeljic­a Sektora korporativ­nih komunikaci­ja Lidl Hrvatska. U kategoriji nagrada Vinart trgovci godine nagrađeni su Roto dinamic kao veletrgova­c godine, vinoteka Bornstein kao vinoteka godine te Vino.hr kao web shop godine. Nagradu udruge Women on Wine za vino godine dobilo je vino BibiIvan ch Ambra.

 ??  ?? Miloš (lijevo) preuzeo nagradu
Miloš (lijevo) preuzeo nagradu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia