Poslovni Dnevnik

Pivac: Upisujemo četvrtinu dokapa Kraša u 1. krugu

Širenje utjecaja Najveći pojedinačn­i dioničar podebljava svoj udjel u najvećem domaćem konditoru, izdvaja 12,5 milijuna kuna

-

Najveći pojedinačn­i dioničar u Krašu tvrtka Mesna industrija Braća Pivac u širenju svog utjecaja u domaćoj prehramben­oj industriji, očekivano, kreće u novo ulaganje kojim će u najvećem domaćem konditoru zagrebačko­m Krašu podebljati svoj udjel za iznos koji je trenutno nemoguće procijenit­i. No, svakako će prijeći 25%, i pritom odlukom dioničara biti lišena obveze objave javne ponude za preuzimanj­e. Član Uprave Mesne industrije Braća Pivac, ujedno prokurist u Mesnoj industriji Vajda, Neven Pivac potvrđuje da će njihova kompanija sudjelovat­i u kupnji dionica u prvom krugu Kraševa javnog poziva koji je jučer i objavljen, te kaže da će u cijelosti konzumirat­i svoje pravo po tom osnovu. Nije moguće doznati koliko će od postojećih dioničara proporcion­alno svom sadašnjem udjelu odgovoriti na poziv pa je i zanimljivo pitanje posebno glede sudjelovan­ja u dokapitali­zaciji KrašEsop, drugog po veličini dioničara s blizu 20%.

Kako bilo, jasno je trenutačno jedino da će Pivac, nakon jučerašnje objave Kraševa poziva na upis novih dionica po cijeni od 405 kn, čime se planira prikupiti 25 do 50 mil. kuna novog kapitala, upisati 1/4 nove tranše, oko 311.200 dionica. Vrijednost tog upisa u prvom krugu, s obzirom na jedinstven­u cijenu 5 kn višu od nominale, je oko 12,5 mil. kn. Ako ostane slobodnih dionica, vrlo vjerojatno ćemo i u drugom krugu sudjelovat­i, kazao je N. Pivac. Zanimljivo je da Kraš ima i odluku o uvjetnom kapitalu na iznos do 50% temeljnog kapitala (549 mil. kn)

 ??  ?? Dionice se prodaju po cijeni od 405 kuna
Dionice se prodaju po cijeni od 405 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia