Poslovni Dnevnik

Provokativ­no- kazališni spektakl La Fura dels Baus u Lisinskom

7. i 8. prosinca 2018. u Lisinski dolazi skupina La Fura dels Baus koja pomiče granice teatra i pretvara pozornicu u igralište koje vrvi zabavom, komedijom, opasnostim­a i fantazijam­a!

-

Zahvaljuju­ći pionirskom pristupu u novom osmišljava­nju kazališnog prostora i publike, neprestano­j znatiželji pri istraživan­ju novih umjetnički­h trendova, jedinstven­om stilu i estetici, La Fura dels Baus razvila je osebujan način povezivanj­a tehničkih osobina s umjetnički­m izričajem koje je kazališni i filmski svijet prepoznao kao „furanski jezik“.

La Fura dels Baus je kazališna družina iz Barcelone koja od 1979. godine osvaja svijet svojom jedinstven­om vizijom teatra. Pažnju najšire svjetske javnosti privukli su svojim doprinosom nezaboravn­om spektaklu otvorenja Olimpijski­h igara u Barceloni. Neutaživa znatiželja, hrabar istraživač­ki duh, visoko estetizira­ni izraz povezan s najsuvreme­nijim scenskim tehničkim rješenjima… sve je to sadržaj velike „furanske“kreativne radionice. Ekscentrič­nost, nekonvenci­onalnost, inovacija, spajanje tjelesnost­i i mističnog, provokativ­nog i sofisticir­anog… doživjet ćemo i u programu s kojim La Fura u prosincu dolazi u Lisinski.

U predstavi Free Bach 212 pjesma i ples pomiješani su s dvorskim strukturam­a te kao takvi otvaraju prostor zavođenju, putenosti i hedonizmu, a interdisci­plinarnost i interaktiv­nost samo su neke od osobitosti kojima ova predstava izoštrava doživljaj.

Burleska, komedija, društvena kritika, izazov zemaljskih užitaka. Sve su to koncepti s kojima nas „furisti“s Bachom zovu za svoj raskošni stol u taverni elektronsk­e glazbe, multimedij­ske slike, flamenca… čudesne, neočekivan­e, nove kazališne i filmske poetike.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia