Poslovni Dnevnik

Todorić ipak došao do milijun eura

-

Ivica Todorić nakon desetak dana koje je proveo u Remetincu, jučer je pušten da se brani sa slobode. Prethodno je njegova obrana sudu jučer tijekom dana dostavila dokaz da je na poseban račun suda uplatio jamstvo od 7,5 milijuna kuna. Bivši vlasnik Agrokora je pred suca iz Remetinca doveden jučer oko 15 sati kako bi obećao da neće bježati. Osim toga, čuo je da mu je kao mjera opreza zabranjeno napuštanje Zagreba, a sudu je morao predati i putovnicu koja je do jučer bila deponirana na zatvorskom pologu. Potom je vraćen u Remetinec kako bi se razdužio, nakon čega je pušten da se u nastavku istrage brani sa slobode.

U međuvremen­u, najveći misterij je kako je Todorić u samo pet dana skupio gotovo milijun eura. Jer kada postala poznata svota koju mora uplatiti da bi se branio sa slobode, njegovi su branitelji kazali da on taj novac nema. Na novinarske upite tko je Todoriću osigurao novac za jamstvo, Jadranka Sloković kazala je: “Prijatelji!”

No, prema neslužbeni­m informacij­ama, Todoriću su odlučili pomoći i neki neznanci, odnosno osobe s kojima nije u prijateljs­kim odnosima, tako da su mu uplatili određene novčane iznose. U prikupljan­ju traženog iznosa zasigurno mu je pomoglo i to što mu je engleski sud vratio oko 118.000 funti jamstva koje mu je bilo određeno u Engleskoj. Podsjetimo, u aferi Agrokor sumnjiči ga se za štetu od oko 1,1 milijardu kuna, a istraga bi trebala biti okončana do travnja.

 ?? T. MILETIĆ/PIXSELL ?? Iz Županijsko­g suda na razduživan­je u Remetinec, pa na slobodu
T. MILETIĆ/PIXSELL Iz Županijsko­g suda na razduživan­je u Remetinec, pa na slobodu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia