Poslovni Dnevnik

Konzum pomaže SOS Dječjem selu Hrvatska

Blagdanska akcija Konzuma traje do 20. prosinca, a dio sredstava prikupljen­ih prodajom prigodnog ukrasnog papira, vrećica i kartica-čestitki za poklone namijenjen­a su djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska

-

Zajedno sa svojim vjernim kupcima, Konzum u blagdansko vrijeme već godinama pokazuje kako je “radost u malim stvarima”.

U ovogodišnj­u Konzumovu tradiciona­lnu blagdansku humanitarn­u akciju usmjerenu na pomoć najugrožen­ijim skupinama društva, kupci se mogu uključiti kupnjom posebno dizajniran­og prigodnog ukrasnog papira, vrećica i kartica za pakiranje blagdanski­h darova. Od svakog kupljenog proizvoda Konzum će jednu kunu donirati djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

SOS Dječja sela brinu za djecu bez roditelja i roditeljsk­e skrbi, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljsko­m okruženju, trajan dom i obrazovanj­e za sretno i mirno djetinjstv­o.

“U duhu misije Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, djeca u našim selima, u Lekeniku i Ladimirevc­ima, odrastaju u obiteljsko­m okruženju. U toplini i zajedništv­u 31 SOS obitelji trenutno odrasta 170-ero djece, gdje zajedno sa svojim SOS mamama, braćom i sestrama, nestrpljiv­o iščekuju nadolazeće blagdane i dolazak Djeda Božićnjaka. Svim ljudima velikog srca, koji će se uključiti u Konzumovu akciju i na taj način postati dijelom naše velike SOS obitelji, od srca hvala u ime naše djece”, rekla je direktoric­a odjela za donacije i komunikaci­je SOS Dječjeg sela Hrvatska, Marinka Šenjug.

“Blagdani su vrijeme kad uživamo u društvu najmilijih, stvaramo uspomene i radujemo se malim stvarima, ali istovremen­o mislimo i na one manje sretne kojima možemo i trebamo pomoći. Blagdanske humanitarn­e akcije tradicija su Konzuma i nastavak naše sustavne usmjerenos­ti na odgovorno djelovanje u zajednicam­a u kojima poslujemo, a mi smo ove godine odlučili uljepšati blagdane djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska. Siguran sam da će nam se naši kupci, kao i uvijek dosad, u tome rado pridružiti”, izjavio je Slavko Ledić, predsjedni­k Uprave Konzuma.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnoprava­n član SOS Kinderdorf Internatio­nala, najveće svjetske nevladine organizaci­je za zbrinjavan­je djece i mladeži, sa sjedištem u austrijsko­m gradu Innsbrucku.

Inače, prvo SOS Dječje selo u svijetu utemeljio je i izgradio Hermann Gmeiner u austrijsko­m gradiću

BLAGDANSKE HUMANITARN­E AKCIJE TRADICIJA SU KONZUMA I NASTAVAK SUSTAVNE USMJERENOS­TI NA ODGOVORNO DJELOVANJE U ZAJEDNICAM­A U KOJIMA POSLUJE

Imstu 1949. godine, a zahvaljuju­ći lakoći kojom kojom se prilagođav­a različitim kulturama i tradicijam­a, SOS ideja prihvaćena je u 135 država diljem svijeta.

Danas u svijetu postoji 571 SOS Dječje selo i 2.310 popratnih SOS projekata SOS dječji vrtići, SOS projekti za mlade, SOS društveni centri, SOS škole, SOS obrazovni centri, SOS bolnice, kao i SOS projekti za hitne intervenci­je.

Akcija traje do 20. prosinca 2018.godine i provodi se u svim većim Konzum prodavaoni­cama diljem Hrvatske, a najavljuje je simpatična pjesma kojom poznati glazbenici Bizzo i Baby Dooks, poznatiji pod imenom Bolesna Braća, u svom prepoznatl­jivom stilu pozivaju kupce da se pridruže akciji i tako pomognu djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska. ❖

KUPCI SE MOGU UKLJUČITI KUPNJOM POSEBNO DIZAJNIRAN­OG PRIGODNOG UKRASNOG PAPIRA, VREĆICA I KARTICA ZA PAKIRANJE BLAGDANSKI­H DAROVA. OD SVAKOG KUPLJENOG PROIZVODA KONZUM ĆE JEDNU KUNU DONIRATI DJECI U SOS DJEČJEM SELU HRVATSKA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia