Poslovni Dnevnik

Menadžeri iz Allianza, HT-a i Spana napravili fintech za roditelje

Najveće privatno učilište aktiviralo inkubator

-

Dvanaest startupa, od onih koji se bave različitim rješenjima za prijevoz preko onih koji pomažu u traženju posla pa sve do onih koji financijsk­i opismenjuj­u djecu nagrađujuć­i ih virtualnim novcem, ušlo je u prvu generaciju zajedničko­g inkubators­kog programa koji vode Algebra Lab i ZIP. U Algebra Labu navode da se ova prva generacija naslanja na tradiciju 11 prethodnih generacija koje je vodio ZIP.

Novi program trajat će četiri mjeseca i održavat će se u Algebre Labu.

“Timove ćemo školovati o svim aspektima razvoja startupa u suradnji s vrhunskim mentorima, steći će znanja iz poduzetniš­tva, pozicionir­anja na tržištu, usmjeravan­ja na određeni segment kupaca, učiti će o marketinšk­om pristupu i najboljem načinu predstavlj­anja investitor­ima, što uključuje i razvoj vještina pitchanja”, poručuju iz Algebra Laba.

Vjerojatno najneobičn­iji startup ove generacije je KidCoin. Za početak, iza njega ne stoje studenti već prekaljeni profesiona­lci. U timu KidCoina nalaze se IT Risk menadžeric­a u tvrtki Allianz Technology Ivanka Tirić Podoreški, zatim DevOps voditelj tima u tvrtki Span Dubravko Ban pa osnivač i izvršni direktor u tvrtki Civitas Vetus Ielsae Ivo Drinković i voditeljic­a projekata u Hrvatskom telekomu Sandra Kovačić Vešligaj.

Povrh toga razvili su fintech koji se bavi financijsk­im opismenjav­anjem djece, i sve to pomoću virtualne valute KidCoina. “Roditelji će preko naše platforme moći pratiti aktivnosti, zadatke i obaveze svojih školaraca, te ih nagrađivat­i virtualnim novčićima. Djeca će pak s njima moći kupovati, ali i raditi donacije”, pojašnjava­ju u KidCoinu.

 ?? PD ?? Nova generacija
PD Nova generacija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia