Poslovni Dnevnik

U novi hotel Kraljičina plaža Stathis ulaže 70 milijuna eura

Turizam u CG U Miločeru počelo rušenje starog hotelskog zdanja izgrađenog 80-ih godina

-

Novi hotel sa 60 soba prostirat će se na 22.000 kvadrata, a predviđen je i apartmansk­i kompleks sa 66 luksuznih stanova za imućnije kupce

UMiločeru je počelo rušenje starog hotela Kraljičina plaža. Na mjestu starog gradit će se novi hotel, sa 60 soba na četiri puta većoj površini od postojećeg hotela, s oko 22.000 četvornih metara bruto izgrađene površine. Uz novi hotel s osam etaža predviđen je apartmansk­i kompleks sa 66 luksuznih stanova namijenjen­ih bogatim kupcima, pišu podgoričke Vijesti.

Novi hotel, kojeg gradi kompanija Adriatic Properties, u vlasništvu grčkog poduzetnik­a Petrosa Stathisa, bit će izgrađen za dvije i pol godine i stajat će 70 milijuna eura.

Visoki standardi

Goran Bencun, direktor kompanije Adriatic Properties, rekao je da je uklanjanje hotela počelo u skladu s rješenjem Ministarst­va održivog razvoja i turizma kojim je odobreno uklanjanje starog hotela Kraljičina plaža, izgrađenog početkom 80tih godina prošlog stoljeća.

“Razdoblje u kojem će u stari hotel biti u potpunosti uklonjen prije svega će ovisiti o vremenskim uvjetima, ali pretpostav­ljamo da će u potpunosti biti srušen najkasnije u sljedećih 60 dana. Na mjestu starog hotela planira se izgradnja novog, četvorokat­nog, koji će zadovoljav­ati sve standarde hotela s pet zvjezdica, i čija će izgradnja početi nakon prikupljan­ja nužnih suglasnost­i. Planirana je investicij­a od oko 70 milijuna eura, a radovi na izgradnji novog hotela trajat će dvije i pol godine”, rekao je Bencun.

Prema njegovim riječima, uklanja se hotel Kraljičina Plaža koji se nalazi u Pržnu, a ne hotel Miločer izgrađen početkom 20 stoljeća. “Hotel Miločer je prethodnih godina već renovirala naša kompanija i od 2008. godine on djeluje kao dio Aman Resorta. Ovo posebno ističem jer je vrlo često javnost imala pogrešnu informacij­u i percepciju da se uklanja objekt hotel Miločer koji se nalazi u Miločersko­m parku”, rekao je direktor kompanije Adriatic Properties.

Naime, nova vlast u Budvi blokirala je prije nešto više od godinu dana izdavanje građevinsk­e dozvole kompaniji Miločer, u 100postotn­om vlasništu crnogorske vlade, koja je vlasnik postojećeg hotela Kraljičina plaža, i Stathisovo­j kompaniji. Lokalna uprava zaključila je da se u Miločersko­m parku ne smiju graditi stanovi za tržište. HTP Miločer i Adriatic Properties su na proljeće ove godine ponovno pokrenuli postupak izdavanja građevinsk­e dozvole, ali je i u tom slučaju bila potrebna suglasnost Općina Budva. Prema pisanju Vijesti u kolovozu, HTP Miločer i kompanija Adraitic Properties odustali su od Miločersko­g parka.

Od hotela do medija i banke

Adriatic Properties dugoročni je zakupac gradahotel­a Sveti Stefan i vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža prema ugovorima o zakupu iz 2007. s Budvanskom rivijerom i HTPom Miločer. Stathis je kupio hotel i kasino Maestral, a u Crnoj Gori vlasnik je listova Pobjeda i Dnevne novine, portala CdM i Portala Analitika, te banke Universal Capital.

trajat će uklanjanje starog miločersko­g hotela

 ?? PD ?? Izgradnja novog luksuznog odredišta trajat će dvije i pol godine
PD Izgradnja novog luksuznog odredišta trajat će dvije i pol godine
 ??  ??
 ??  ?? Adriatic Properties podiže hotel s pet zvjezdica
Adriatic Properties podiže hotel s pet zvjezdica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia