Poslovni Dnevnik

Gostu žele dati autentičan doživljaj grada

Ugo grupa u Zagrebu u svoj prvi ‘gradski hotel’ uložila 14,5 mil. eura

-

Grupacija Amadria Park u vlasništvu Ugo grupe, koja upravlja hotelima u Milenij u Opatiji i Solaris u Šibeniku, u centru Zagreba danas je otvorila Amadria Park Hotel Capital, svoj prvi gradski hotel u koji su uložili 14,5 milijuna eura.

Kako ističu u kompaniji, prilikom obnove vodili su se idejom da se uspješno spoji tradicija i ideja luksuznoga hotelijers­tva s naglaskom na gostoljubi­vosti i gosta u središtu priče.

“Tijekom uređenja hotela zaštićeni su i restaurira­ni svi izvorni detalji iz vremena kada je ovaj objekt izgrađen (1923.), a osobito se to može vidjeti na drugom katu, takozvani belle étage gdje su smješteni apartmani s interesant­nim detaljima, kao što su kamin, lusteri i druga rasvjetna tijela i izvorne obloge. Iz svih soba pružaju se pogledi na predivne vizure grada, krovove i drveće koji za svakoga gosta predstavlj­aju autentičan doživljaj grada. Fasada i krovište hotela s osvjetljen­jem su stvorili novu vizuru te se pogled od početka Palmotićev­e preko hotela stapa sve do Bazilike Srca Isusova.”, pojašnjava­ju u kompaniji. Osim originalni­h primjeraka restaurira­nih sefova, u hotelu postoji i 30 zidnih satova koje je restaurira­la poznata zagrebačka urarska radnja Lebarović, a kojima se sad upravlja s jednog mjesta. Na dizajnu hotela sudjeloval­i su arhitekata iz Londona i Beča u suradnji s tehničkim timom hrvatskih inženjersk­ih ureda.

 ??  ?? Obnovljeni svi detalji iz izgradnje objekta 1932.
Obnovljeni svi detalji iz izgradnje objekta 1932.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia