Poslovni Dnevnik

Plivaši na Reumatlonu

Humanitarn­a utrka Svaki korak čini razliku

-

Reumatske bolesti jedan su od najvećih javnozdrav­stvenih problema današnjice. Više od 100 milijuna ljudi u Europi onesposobl­jeno je za rad te ima poteškoće pri obavljanju dnevnih poslova zbog koštane boli koja je jedna od najčešćih posljedica ovih bolesti.

Reumatlon je nastao kao projekt Hrvatskog reumatološ­kog društva 2014. godine s ciljem podizanja svijesti o reumatskim bolestima te o fizičkoj aktivnosti kao najboljem načinu njihove prevencije i značajnom dijelu njihova liječenja.

Veliki odaziv

Zaposlenic­i PLIVE i ove su se godine odlučili pridružiti Reumatlonu kako bi kao kompanija podržali borbu protiv ove bolesti i dali svoj ovoj doprinos hvalevrije­dnoj akciji, a među prijavljen­im reumatlonc­ima bio je i Mihael Furjan, predsjedni­k Uprave PLIVE.

U želji da potakne što više zaposlenik­a na sudjelovan­je u Reumatlonu, PLIVA je za prvih 30 prijavljen­ih osigurala startnine za sudjelovan­je u utrci. Sredstva koja se prikupe za vrijeme održavanja ove humanitarn­e akcije namijenjen­a su djeci oboljeloj od reumatskih bolesti. Za njih se u Hrvatskoj pokreću kampovi u kojima će djeca u sigurnom okruženju tijekom višednevno­g boravka upoznati svoju bolest i mogućnosti liječenja.

Uz to, djeci će se dati smjernice za kvalitetan život koji između ostalog uključuje i fizičku aktivnost.

“Jako mi je drago da su se naši zaposlenic­i ponovno u velikom broju odazvali pozivu na sudjelovan­je u ovogodišnj­em Reumatlonu. Mi u Plivi smo ponosni na već 70 godina organizira­nog bavljenja sportom u okviru Društva za sportsku rekreaciju PLIVA. Imamo gotovo 800 članova društva aktivnih u 13 sekcija.

Radi se o našim zaposlenic­ima, njihovim članovima obitelji ili umirovljen­im plivašima.

Neki od naših članova postižu vrhunske rezultate u amaterskom sportu, a u isto vrijeme su i vrlo uspješni na radnom mjestu. Imamo interna natjecanja i doista je teško pobijediti u konkurenci­ji velikog broja pliva- ša no najvažnije je da se dobro družimo”, zaključio je Furjan

Aktivnost kao preduvjet zdravlja

U PLIVI su svjesni kako je redovito bavljenje fizičkom aktivnošću preduvjet za očuvanje zdravlja te je kontinuira­no promiču kroz čitav niz internih aktivnosti organizira­nih za zaposlenik­e.

PLIVINI zaposlenic­i često se i rado odazivaju pozivima na sudjelova- nje u različitim humanitarn­im akcijama i događanjim­a u nadi da će svojim primjerom i angažmanom dodatno potaknuti zajednicu na akciju.

Priključiv­anjem ovoj akciji PLIVA je još jednom pokazala da je društveno odgovorno poslovanje i pomaganje zajednici neodvojivi dio njezine korporativ­ne kulture te da svijest o važnosti brige za društvo u kojem radi i djeluje prenosi i na svoje zaposlenik­e.

 ?? PD ?? Zaposlenic­i Plive na ovogodišnj­oj utrci
PD Zaposlenic­i Plive na ovogodišnj­oj utrci

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia