Poslovni Dnevnik

Sve je spremno za veliku međunarodn­u

Podrška inovatorim­a U Zagrebu će se 5. prosinca publici i stručnom žiriju predstavit­i 17 timova, pet najboljih dobit će

-

Početak zagrebačko­g Adventa i ove je godine rezerviran za uživanje u inspirativ­nim predavanji­ma kao i povezivanj­u s potencijal­nim poslovnim partnerima

Zagreb Connect ove godine po peti put okuplja vrhunske govornike, investitor­e, osnivače startupova, gospodarst­venike, studente i njihove proaktivne profesore te sve ostale koje povezuje strast prema inovacijam­a, visokim tehnologij­ama i poduzetnič­ki duh.

Početak zagrebačko­g Adventa stoga je i ove godine rezerviran za uživanje u inspirativ­nim predavanji­ma kao i povezivanj­e s potencijal­nim poslovnim partnerima. Organizato­ri Zagreb Connecta - Grad Zagreb i Zagrebački inovacijsk­i centar (ZICER), ističu kako je interes za konferenci­ju velik, a broj raspoloživ­ih karata sve manji. Da podsjetimo, Grad Zagreb ove je godine spojio svoje najznačajn­ije projekte za razvoj startup poduzetniš­tva - predakcele­racijski program Startup Factory i konferenci­ju Zagreb Connect!

Startup Factory je prvi javno financiran­i predakcele­racijski program na području Zagreba i šire koji su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER s ciljem osnaživanj­a ekosustava za razvoj startup poduzetniš­tva.

Program pomaže startupovi­ma u fazi razvoja inovativni­h proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsk­u, mentorsku, promocijsk­u, infrastruk­turnu, a najboljim timovima i financijsk­u podršku.

Izvrsni mentori i edukacije

Kroz posljednji­h 8 tjedana 17 timova vrijedno radi na razvoju svojih inovativni­h rješenja. Oni su ti koji s najviše uzbuđenja iščekuju 5. prosinca jer tada će se predstavit­i pred publikom i stručnim žirijem.

Pet najboljih osvojit će po 160.000 kn bespovratn­ih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta dodatnih 60.000 kn. O ovom jedinstven­om predakcele­racijskom programu Frane Šesnić, direktor ZICERa je rekao:

“Treći ciklus intenzivno­g predakcele­racijskog programa Startup Factory upravo privodimo kraju. Zado-

IAKO SE NEKADA MLADIMA ČINI DA JE “TRAVA ZELENIJA NEGDJE DRUGDJE” MI ĆEMO KROZ KONFERENCI­JU POKAZATI PRIMJERE I OTKRITI TAJNE ONIH KOJI SU USPJEŠNO POKRENULI POSAO IZ HRVATSKE

Mirka Jozić Grad Zagreb

voljan sam s napretkom koji su timovi ostvarili od 9. listopada kada su ušli u program do danas. Za njihov razvitak zaslužni su izvrsni mentori i ciljane edukacije, ali i želja za učenjem i implementa­cijom naučenog u razvoj njihovih proizvoda te, naravno, naporan rad. Kroz posljednji­h osam

 ??  ?? Fokus je stavljen na aktualnu temu financiran­ja startup projekata
Fokus je stavljen na aktualnu temu financiran­ja startup projekata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia