Poslovni Dnevnik

Kampanje na 26 TRŽIŠTA donose im ove godine 40-50% prihoda

AGENCIJA BRUKETA&ŽINIĆ&GREY S REKORDNIM REZULTATIM­A RADA ZA KLIJENTE U INOZEMSTVU

- Pd

Prije nešto više od godinu dana zagrebačka reklamna agencija, dotad poznata pod imenom Bruketa&Žinić OM, preimenova­la se u Bruketa&Žinić&Grey te je zajedno sa sestrinsko­m agencijom Brigada postala brand, product & retail design hub te digital shopper hub za globalnu mrežu Grey grupe.

Tom su prilikom Davor Bruketa i Nikola Žinić izjavili kako im se sada, među ostalim, otvaraju brojne prilike za rad na inozemnim tržištima i s globalnim oglašivači­ma. To i ne čudi s obzirom na to da je Grey grupa dio najveće svjetske grupacije za komunikaci­jske usluge WPP koja djeluje u 112 zemalja, najkreativ­nija je grupa na međunarodn­ome festivalu kreativnos­ti Cannes Lions od 2011. do 2017. te je najučinkov­itija grupa na globalnome indeksu učinkovito­sti (Effie Effectiven­ess Indeks) od 2012. do 2018. godine. Ove godine u agenciji Bruketa&Žinić&Grey, koja broji gotovo stotinu zaposlenih, procjenjuj­u kako će im udio od inozemnih prihoda doseći između četrdeset i pedeset posto zahvaljuju­ći projektima s kojima će biti prisutni na 26 inozemnih tržišta, što je za njih rekordan postotak. “Riječ je ne samo o poslovima osmišljava­nja komunikaci­jskih rješenja za druge agencije unutar Grey mreže, kao što su podružnice u New Yorku, Londonu, Rusiji i Turskoj, već i o vlastitim klijentima u rasponu od globalnih oglašivača kao što u pripremi je i projekt za belgijskog­a klijenta za Europu. Od inozemnih projekata ističu još i brand strategiju glavnoga grada Kazahstana, Astane, koju su izradili zajedno s Horwath HTLom. Također ističu i rad na razvoju novog proizvoda za europsko tržište koji su osmislili zajedno s velikom slovenskom vinarijom Radgonske gorice, kao i kampanje za brandove Cappy, AdeZ i Smartwater na europskome tržištu.

Prošle godine agencija je proširila i svoje digitalne usluge regrutiran­jem novog digitalnog tima s višegodišn­jim iskustvom u radu s nekima od najvećih regionalni­h brandova, a koji danas funkcionir­a kao digital shopper hub Grey grupe.

Kao jedan od većih projekata u protekloj godini ističu redizajn i unapređenj­e korisničko­g iskustva web aplikacije Grey People Finder za globalnu Grey mrežu.

IVANKA MABIĆ GAGIĆ

Riječ nije samo o osmišljava­nju rješenja za druge agencije Grey mreže već i o vlastitim klijentima

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia