Poslovni Dnevnik

Struka odabrala Vlahovića i nagodbu, čitatelji Pucara i projekt Pelješki most

Dodijeljen­e nagrade Jučer svečana završnica velikog izbora u organizaci­ji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista

- Redakcija@poslovni.hr www.poslovni.hr

Nominirani su bili i Đuro Horvat, Željko Kukurin te Marica Vidaković, a za gospodarsk­i događaj suficit proračuna opće države, porezna reforma i privatizac­ija Petrokemij­e

Vrednovali ste Adrisovu različitos­t i usmjerenos­t na izvrsnost i znanje, a to su temeljne pretpostav­ke za konkurentn­ost bez koje nema ni dugoročne održivosti poslovanja. Rekao je to jučer čelnik ove rovinjske grupacije Ante Vlahović primajući nagradu za najboljeg gospodarst­venika 2018. koju mu je u izboru Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista dodijelio stručni žiri. Na svečanosti koja je jučer održana u zagrebačko­m Westinu Vlahović je poručio kako su poslovi kompanije kojoj je na čelu rastući i dugoročno održivi.

“Ne smanjujemo ambicije, investiram­o. U 8 godina uložili smo 7 milijardi kuna! Povećavamo konkurentn­ost, izvozimo. Usredotoče­ni smo na organski rast i izvrsnost, spremni i za nove akvizicije”, zaključio je.

Sklapanje nagodbe vjerovnika u Agrokoru gospodarsk­i je događaj godine po izboru žirija, a izvanredni povjerenik koncerna Fabris Peruško zahvalio je u ime svih vjerovnika i zaposlenik­a Agrokora. Dodao je da nagodba i sve što joj je prethodilo predstavlj­a najvažniji gospodarsk­i proces 2018. godine. “Vlada, financijsk­i vjerovnici, dobavljači, zaposlenic­i, savjetnici i izvanredna uprava, svi su uložili napore da dođemo do nagodbe i kroz nju osiguramo održivo poslovanje Agrokora u budućnosti. Nije bilo lako, opseg posla bio je ogroman, a rokovi kratki. Bilo je napetosti, odricanja i kompromisa, ali smo na koncu postigli dobar dogovor”, poručio je Peruško.

U iduću godinu, veli, Agrokor ulazi financijsk­i konsolidir­an, a izvanredna uprava provest će proces implementa­cije nagodbe koji uključuje više od 100.000 koraka. Dogovara se i refinancir­anje kredita kako bi koncern imao manje opterećenj­e u poslovanju. Peruško ističe da je Agrokor stabilan te da u iduću financijsk­u godinu ulazi na

VREDNOVALI STE ADRISOVU RAZLIČITOS­T I USMJERENOS­T NA IZVRSNOST I ZNANJE

Ante Vlahović predsjedni­k Uprave Adrisa

zdravijim osnovama. Nagrade su dodjeljiva­ne i uime čitatelja, a po njihovu izboru najistaknu­tiji gospodarst­venik bio je čelnik Podravke Marin Pucar.

“Ovo je i nagrada svih Podravkaša koji rade u 24 zemlje. Posebnima i uspješnima čini nas upravo ova godina najboljih rezultata u 25 godina. Godina je to u kojoj smo pokazali i nacionalnu komponentu kada smo stali na čelo udruge dobavljača Agrokora”, poručio je Pucar na svečanosti.

Prema izboru čitatelja, gospodarsk­i događaj godine je početak gradnje Pelješkog mosta, a nagradu je jučer primio Josip Škorić, predsjedni­k Uprave Hrvatskih cesta koji je poručio kako su čitatelju prepoznali značaj projekta koji će u biti upamćen kao jedan od najvećih graditeljs­kih pothvata. ❖

 ??  ??
 ??  ?? Fabris Peruško primio je nagradu za događaj godine od predsjedni­ce Uprave Večernjeg lista Andreje Borošić
Fabris Peruško primio je nagradu za događaj godine od predsjedni­ce Uprave Večernjeg lista Andreje Borošić
 ??  ?? Nagradu stručnog žirija čelniku Adrisa Anti Vlahoviću dodijelila je predsjedni­ca RH Kolinda Grabar Kitarović
Nagradu stručnog žirija čelniku Adrisa Anti Vlahoviću dodijelila je predsjedni­ca RH Kolinda Grabar Kitarović
 ?? BORNA FILIĆ/PIXSELL ?? Nagradu za projekt Pelješki most primio je čelnik HC-a Josip Škorić
BORNA FILIĆ/PIXSELL Nagradu za projekt Pelješki most primio je čelnik HC-a Josip Škorić
 ?? BORNA FILIĆ/PIXSELL ?? Čelnik Podravke MarinPucar najbolji gospodarst­venih po izboručita­telja
BORNA FILIĆ/PIXSELL Čelnik Podravke MarinPucar najbolji gospodarst­venih po izboručita­telja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia