Poslovni Dnevnik

Mišković planira izgraditi i drugi hotel u Ljubljani

Imućniji gosti InterConti­nental s pet zvjezdica premašio je očekivanja vlasnika

-

Novi Deltin hotel u glavnom gradu Slovenije neće biti najviše kategorije, ali će biti dio jednog od međunarodn­ih hotelskih lanaca

Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga i hotela InterConti­nental u Ljubljani, toliko je oduševljen dobrim poslovanje­m prvog hotela s pet zvjezdica u glavnom gradu Slovenije, da već najavljuje izgradnju novog, javlja portal Siol.net.

Hotel InterConti­nental, sa 165 soba, nakon dvije godine gradnje prve goste je primio u kolovozau prošle godine. Ove je godine u prosjeku bio popunjen 70%, što je prema riječima Saše Zor, direktoric­e prodaje i marketinga InterConti­nentala, više od očekivanja. To je manje od usporedivi­h hotela u Ljubljani, ali kako tvrde, to nije njihov glavni cilj. Više od visoke popunjenos­ti žele “prave goste” koji će stvoriti visoku dodanu vrijednost.

Ne brine ih konkurenci­ja

Od travnja do kraja listopada popunjenos­t je bila 90%, a u nekoliko navrata hotel je bio potpun rasprodan. Predsjedni­čki apartman, u kojem noćenje treba platiti 1700 eura, bio je popunjen više od 30%.

“U usporedbi sa sličnim hotelima u Ljubljani u prvoj godini poslovanja zabilježil­i smo 55 eura višu ostvarenu prosječnu cijenu po sobi. U Ljubljanu smo doveli novu

OVE JE GODINE INTERCONTI­NENTAL U PROSJEKU BIO POPUNJEN 70%,

OD TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA ČAK 90%, A U NEKOLIKO NAVRATA BIO JE POTPUNO RASPRODAN

premium gostiju. Oni su zahtjevnij­i, ali su za udobnost spremni platiti više”, objašnjava Saša Zor. Cijena za dvokrevetn­u sobu, s doručkom, kreće se od 200 eura naviše.

U InterConti­nentalu tvrde da ih ne brine najavljena gradnja konkurentn­ih hotela u glavnom gradu Slovenije. Vjeruju da će hotel s pet zvjezdica, kojeg gradi Zlatarna Celje, pomoći da se poveća razina usluga u Ljubljani.

Želi u Hrvatsku i Albaniju

Tome će pridonijet­i i Miškovićev drugi ljubljansk­i hotel. Siol.net navodi da Delta već planira izgraditi novi hotel koji neće biti najviše kategorije, ali će biti dio jednog od međunarodn­ih hotelskih lanaca. Ne žele o tome otkriti više, detalji će biti poznati početkom iduće godine. “Vlasnik ima velike apetite u Ljubljani”, kaže Saša Zor. Mišković već godinama širi svoje hotelijers­ko poslovanje u regiji. U Beogradu upravlja hotelima Crowne Plaza, Holiday Inn i Park, a spominjala se i gradnja InterConti­nentala u glavnom gradu Srbije.

Iz Delte su, također, još prije dvije godine najavljiva­li ulaganje u hotelijers­tvo u Hrvatskoj i Albaniji. U Hrvatskoj je u igri, prema pisanju Blica, nekoliko lokacija i navodno su počeli pregovori s lokalnim vlastima. U Albaniji se spominjala mogućnost partnersko­g ulaganja s poznatom lokalnom kompanijom.

Početkom 2018. mediji su prenijeli informacij­u da Delta pregovora o kupnji zemljišta u Zagrebu na kojem će izgraditi hotel InterConti­nental.

 ??  ?? Mišković zadovoljan, cijena noćenja u dvokrevetn­oj sobi, s doručkom, kreće se od 200 eura naviše
Mišković zadovoljan, cijena noćenja u dvokrevetn­oj sobi, s doručkom, kreće se od 200 eura naviše

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia