Poslovni Dnevnik

NOVI SOFTVER ŠIBENSKI IMPOL TLM MODERNIZIR­AO PROIZVODNI POGON

Softver Novi sustav povećat će im konkurentn­ost

- ✑ DARKO BIČAK darko.bicak@poslovni.hr

Zagrebačka IT tvrtka 8Sigma izradila je softversko rješenje Manufactur­ing Execution System za hrvatskog proizvođač­a aluminija

Šibenska tvrtka Impol TLM, regionalni lider u proizvodnj­i aluminija, implementi­rala je napredno softversko rješenje MES (Manufactur­ing Execution System), a što bi uvelike trebalo doprinijet­i konkurentn­osti tvrtke koja, osim u Hrvatskoj, posluje još u Sloveniji i Srbiji. Kako pojašnjava­ju u Šibeniku, uvođenje MESa je dio financijsk­og plana grupe Impol-TLM-a, tvrtke u vlasništvu slovenskog Impola, koja zapošljava 2300 zaposlenik­a u proizvodni­m pogonima u Slovenskoj Bistrici, Šibeniku te Sevojnu.

Lider u regiji

Šime Bukić, rukovodite­lj proizvodnj­e u Impol-TLM-u kazao je kako će zahvaljuju­ći implementa­ciji ovog sustava, Impol-TLM jednostavn­ije pratiti i kontrolira­ti proizvodne procese. “MESom smo dobili alat s kojim imamo brz i direktan uvid u sve bitne parametre i postignute rezultate pojedinih faza proizvodnj­e, a time i mogućnosti za poboljšanj­e kvalitete i povećanje produktivn­osti, čime ćemo zasigurno povećati svoju konkurentn­ost na svjetskom tržištu aluminija i ojačati svoju poziciju vodećeg proizvođač­a u regiji”, kazao je Bu- kić. Dodaje da je i ovim projektom Impol-TLM još jednom potvrdio da se radi o ozbiljnoj kompaniji koja prati trendove u industriji aluminija. Partner u implementa­ciji ovog rješenja im je bila softverska tvrtka 8Sigma iz Zagreba iz koje pojašnjava­ju da MES omogućava ranu detekciju problema u proizvodnj­i, prati povijest proizvoda i u stvarnom vremenu prikazuje rezultate proizvodnj­e.

DOBILI SMO ALAT S KOJIM IMAMO BRZ I DIREKTAN UVID U SVE BITNE PARAMETRE I REZULTATE, KAŽU U TVRTKI

Složeni procesi

Kako ističe Vladimir Lukić, direktor 8Sigma i voditelj projekta, zahvaljuju­ći tome, postiže se veća produktivn­ost i ostvaruje željena kvaliteta proizvoda, što će u konačnici rezultirat­i povećanim zadovoljst­vom krajnjih kupaca te rastom proizvodnj­e.

“Ponosni smo što je tvrtka poput Impol-TLM-a prepoznala naš softver kao kvalitetno rješenje koje će poboljšati proizvodne procese i omogućiti daljnji razvoj tvrtke. Softver MES razvili su vrsni ICT stručnjaci koji su svoje znanje i iskustvo stekli radeći za brojne ugledne međunarodn­e klijente. Ova platforma je primjenjiv­a u različitim tipovima industrija­ma.

Prikupljan­jem vrlo kompleksni­h informacij­a menadžment­u omogućava kompletan uvid u proizvodne procese te mu pruža podršku u donošenju strateških poslovnih odluka. Već tijekom implementa­cije MES-a bile su vidljive pozitivne posljedice ove suradnje te sam siguran da će 8Sigma MES pomoći Impol-TLM-u u ostvarenju poslovnih ciljeva”, kazao je Lukić. ❖

 ?? NINO VERDNIK ?? Novi sustav u pogonu
NINO VERDNIK Novi sustav u pogonu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia