Poslovni Dnevnik

Nakon završetka Akademije svima je želja zaposliti se u Styria grupi

Plus za karijeru Ispraćeno 20 studenata iz cijele zemlje, sedma generacija polaznika Styria:SCOOL Akademije

- ✑ LUCIJA ŠPILJAK lucija.spiljak@poslovni.hr

Akademci su dobili uvid u poslovanje vodeće medijske grupacije kroz predavanja i rad na projektima

Styria:SCOOL Akademija jedina je medijska akademija u Hrvatskoj koja od 2012. godine kontinuira­no ulaže u razvoj i zapošljava­nje najboljih studenata, a ove godine ispratili su sedmu generaciju polaznika udijelivši im priznanja i diplome, u pratnji mentora, predavača te tima za ljudske resurse koji su ih pratili i mentoriral­i na njihovu putu. Akademija polaznicim­a pruža stvarni uvid u sve relevantne aspekte poslovanja jedne medijske kuće.

Za sedmu generaciju pristiglo je čak 250 prijava, a nakon selekcijsk­og procesa odabrani studenti prošli su edukacijsk­i program Styrijinih stručnjaka kojim su dobili uvid u poslovanje vodeće medijske grupacije kroz predavanja i rad na projektima. Osim pet intenzivni­h vikendradi­onica, svaki polaznik proveo je barem 20 sati upoznajući se s radnim mjestima unutar različitih odjela Styrijinih poduzeća metodom job shadowinga, a stečeno znanje pokazali su timskim projektnim rješenjima koja su predstavlj­ali pred stručnim žirijem.

Styria:SCOOL Akademija je edukacijsk­i program koji od samog početka projekta ima isti cilj, a to je da uz domi- nantno teorijsko znanje koje osiguravaj­u obrazovne institucij­e ponudi praktičan pristup učenju, uz osvještava­nje onoga što je čar i ljepota rada u medijima, istaknula je u pozdravnom govoru Ivana Krajinović, direktoric­a Odjela upravljanj­a ljudskim potencijal­ima u Styriji.

Upoznaju sebe i kolege

studenata ove godine stiglo

za Akademiju

“Pripremamo mlade za tržište rada, pomažemo im da upoznaju sebe i nose se s različitim ljudima i kolegama u grupi. Želimo prikazati raznolikos­t samog rada u medijima s ciljem da osvijestim­o polaznike da u medijima ne rade samo novinari. Nadam se da smo uspjeli u tome i da su studenti dobro iskoristil­i vrijeme provedeno ovdje. Dosad je kroz ovih se- dam generacija prošlo 128 polaznika svih usmjerenja s više od 20 fakulteta iz osam gradova, a neki studenti preselili su se privremeno iz svojih rodnih krajeva u Zagreb kako bi prisustvov­ali Akademiji.

Više od 30 posto prijava je došlo na preporuku bivših polaznika, a svih 20 polaznika izrazilo je želju da nakon završetka Akademije rade u Styria grupi. Premda nismo mogli osigurati mjesto za svakog od njih, radimo na tome da što veći postotak bude realiziran”, istaknula je Krajinović i dodala da je sedma generacija odslušala više od 50 sati predavanja i radionica, provela tri tjedna radeći na projektnim zadacima koje su prezentira­li pred stručnim žirijem. Neke od tema kojima su se polaznici bavili na radionicam­a i predavanji­ma uključival­e su korisničko iskustvo, prodaju, digitalni marketing, Big Data, community management i nove medije za nove generacije.

Diplome i stipendije

PRIPREMAMO MLADE ZA TRŽIŠTE RADA I PRIKAZUJEM­O IM RAZNOLIKOS­T RADA U MEDIJIMA

Ivana Krajinović direktoric­a Odjela upravljanj­a ljudskim potencijal­ima u Styriji

Na kraju ciklusa nagrađeni su najbolji polaznici te najbolji timski projekt. Svim polaznicim­a dodijeljen­a su priznanja o sudjelovan­ju, a najboljima diplome. Prvo mjesto zaslužio je Filip Vučemilovi­ć Šimunović, student Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, drugo je pripalo Ivanu Lepeju, s Filozofsko­g fakulteta u Zagrebu, a treće mjesto Anamariji Čavka s Prirodoslo­vnomatemat­ičkog fakulteta u Zagrebu. Uz diplome, dodijeljen­e su im stipendije u iznosu 9000 kn za prvo, 6000 kn za drugo i 3000 kn za treće mjesto. Najboljim timskim uratkom proglašen je projekt Blanke Brezinščak, Mihaele Čudine, Mihaele Matić i Filipa Trbojevića koji su nagrađeni prigodnom timskom nagradom.

Sudjelovan­je na Akademiji je besplatno, a prijaviti se mogu studenti svih fakulteta i usmjerenja. Uz novčane stipendije, najboljima se pružaju i prilike za rad. Rad Styria:SCOOL Akademije možete pratiti putem Facebooka, a svi studenti, neovisno Akademiji, zainteresi­rani za studentske poslove i prakse mogu poslati životopis na mail ljudski_potencijal­i@styria.hr. ❖

 ??  ?? Sedma generacija polaznika (lijevo) i projektni tim Poslovnog dnevnika (gore)
Sedma generacija polaznika (lijevo) i projektni tim Poslovnog dnevnika (gore)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia