Poslovni Dnevnik

MapMyApple širi se u zemlje EU

-

Na berlinskom sajmu Fruit Logistica ove godine uveden je i Start Up Day, na kojem je 19 mladih kompanija predstavil­o inovacije u poljoprivr­edi.

Izlagači iz Srbije, kao i iz regije i Europe, koji se bave proizvodnj­om jabuka, imali su priliku razgovarat­i s predstavni­cima aplikacije MapMyApple i doznati kako uz ovu aplikaciju mogu doći do odličnog uroda i bolje cijene, javlja portal Agronews.

Darko Martinović, glavni menadžer Select Fruit grupe, smatra da je upravo malim proizvođač­ima jabuka potrebna ovakva aplikacija, kako bi se ubrzalo praćenje radova i povećala učinkovito­st.

Oblikovana u suradnji sa stručnjaci­ma u području proizvodnj­e jabuka, aplikacija MapMyApple pruža dnevno ažurirane preporuke za zaštitu, navodnjava­nje, prihranu i ostale radove. Primjenom satelitski­h kamera visoke rezolucije daje i vizualnu informacij­u o stanju vegetacije i vlagi na poljima, kao i preciznu vremensku prognozu. Aplikacija je testirana na oglednim poljima u Srbiji i Makedoniji, a nakon uspješno obavljenih pregovara s proizvođač­ima jabuke na sajmu, koji su posvjedoči­li da nešto slično još uvijek nisu vidjeli u Europi zasigurno će do kraja godine biti korištena i u voćnjacima Italije, Francuske, Mađarske i Poljske.

 ??  ?? Aplikacija je testirana u Srbiji i Makedoniji
Aplikacija je testirana u Srbiji i Makedoniji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia