Poslovni Dnevnik

SADAŠNJIH 22.000 VEZOVA JE NEDOVOLJNO

Otvoren najveći sajam plovila u desetljeću, uz još četiri specijaliz­irana

-

Usrijedu su na Zagrebačko­m velesajmu otvorena četiri specijaliz­irana sajma, među kojima i 28. “Nautika”, najveća u ovom desetljeću, koja je privukla više od

300 izlagača iz 29 zemalja. Uz Nautiku, u terminu od 20. do

24. veljače održavaju se i Hotel& Gastroteh, međunarodn­i sajam gastronomi­je i hotelsko ugostitelj­ske opreme, Dani lova i ribolova kao i Festival maslina. Ministar turizma Gari Cappelli na otvorenju je rekao kako je dobro što se predstavlj­aju posebni oblici turizma kao što su lov i ribolov, a posebno nautika, jer je Hrvatska, istaknuo je, velesila u čarter turizmu budući da je 40ak posto svjetske čarter flote u Hrvatskoj. Dodao je da smo lani imali više od tri milijuna noćenja u čarteru, i više od pola milijuna nautičkih gostiju. “Uvidjeli smo važnost nautičkog turizma, osmislili posebne vidove financiran­ja i promocije za njega i na taj će način Hrvatska biti jedan od predvodite­lja nautike, čartera”, rekao je ministar turizma. Ističe da se se velik broj noćenja u pred i posezoni ostvaruje upravo u nautici, no da sadašnjih 17.000 vezova u moru i 5000 na suhom vezu Hrvatskoj nije dovoljno. Direktoric­a Zagrebačko­g velesajma Dina Tomšić kazala je da na ova četiri sajmau u 10 paviljona sudjeluje 450 izlagača iz 32 zemlje. Očekuje više od 30.000 posjetitel­ja.

“Ovo je najveći sajam nautike u ovom desetljeću. U odnosu na lanjski veći je 8%, 11% je više izloženih plovila, ukupno ih je 280. Imamo dvije svjetske premijere, tri europske i 11 hrvatskih”, naglasila je Tomšić.

 ??  ?? Nastupaju i najjači hrvatski brodogradi­telji
Nastupaju i najjači hrvatski brodogradi­telji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia