Poslovni Dnevnik

STARPOINT GEMINI HRVATSKI SERIJAL SA 600.000 IGRAČA LANSIRAO NOVI HIT

Najambicio­zniji dosad Svemirski RPG Starpoint Gemini 3 razvilo je 20 stručnjaka iz hrvatskog studija LGM Games

- ✑ BERNARD IVEZIĆ bernard.ivezic@poslovni.hr

Na ‘trojci’ su nam partneri Intel, AMD, Razer, Corsair i Steel Series pa ćemo podržavati razni gaming hardver, kaže Igor Gajić

Starpoint Gemini, jedan od najuspješn­ijih hrvatskih gaming serijala s više od 600.000 prodanih naslova, započeo je pretprodaj­u svog trećeg nastavka na najvećoj svjetskoj trgovini računalnim igrama Steamu. U domaćem studiju LGM Gamesu navode da su u prvih 12 sati od objave dobili zavidan broj predbiljež­bi za novu igru.

Veliki tim

Igor Gajić iz LGM Gamesa kaže da je Starpoint Gemini 3 njihov najambicio­zniji projekt dosad.

“S novim naslovom želimo pomaknuti granice; kako u kvaliteti, tako i na tržišnom uspjehu, a očekivanja su velika”, kaže Gajić.

Dodaje da na RPG svemirskoj igri, koja igraču omogućuje da se uživi u svijet kapetana Jonathana Bolda, radio uži tim od 15 stručnjaka, a dodatno im je pomagalo pet vanjskih stručnjaka. Iako u naslovu nosi brojku tri, ovo je četvrta igra u serijalu. Gajić kaže da su nakon Starpo- int Gemini 1, koji je imao “klimavi start”, prije pet godina izdali Starpoint Gemini 2. Riječ je o najprodava­nijem naslovu iz serijala dosad. Gajić nam je potvrdio da je prodan u više od 400.000 primjeraka.

Prije dvije godina hrvatski studio LGM Games, koji se prije najčešće predstavlj­ao punim imenom Little Green Men Games, izdao je spinoff franšize Starpoint Gemini Warlords. I taj se naslov dobro prodao, u više od 200.000 primjeraka.

“Dvojka i Warlords hitovi su među fanovima žanra pa na tim uspjesima stvorili smo vrlo stabilnu bazu na kojoj možemo graditi čvrste temelje za novu igru”, kaže Gajić.

TVRTKA INTERCORON­A PREKO KOJE RADI LGM GAMES, IMA PRIHODE OD BLIZU 5 MIL. KUNA, GOTOVO SVE IZ IZVOZA

Pohvale industrije

Prethodni naslov u serijalu, Warlords, imao je odličnu ocjenu na Metacritic­u, 73%, a prije dvije godine, kad je izdan na Steamu je osvojio zlatnu medalju kao Early Access Grads Best of 2017. Prema Poslovnoj Hrvatskoj, tvrtka Intercoron­a, preko koje LGM Games posluje, od 2013. do

2017. narasla je s četiri na

18 zaposlenih, po prihodima s 840.500 na 4,86 milijuna kuna, a gotovo sav prihod je izvoz.

“Na trojci su nam partneri Intel, AMD, Razer, Corsair i Steel Series pa ćemo podržavati razni gaming hardver”, zaključuje Gajić. ❖

 ?? PD ?? Uživite se u ulogu kapetana JonathanaB­olda
PD Uživite se u ulogu kapetana JonathanaB­olda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia